Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü'nde 8 Mart Kadınlar Günü vesilesi ile stand açan öğrencilere yaklaşık 30 kişilik bir erkek grubunun tekbir getirerek bıçakla saldırdığı bildirildi.


Yeryüzü Kadınları adlı kadın örgütünün Twitter hesabından saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, Bilgi Üniversitesi'ndeki kadınların 8 mart etkinliğine 30-40 kişilik bir erkek grubunun tekbir getirerek saldırdığı duyuruldu. Öğrencilerin çektiği ve örgütün resmi Twitter hesabından paylaşılan videoda kampüsteki güvenlik görevlileri sakallı bir grup genç erkeğe müdahale ederken görülüyor. Yeryüzü Kadınları, bıçaklı saldırıda yaralanan kadınlar olduğunu duyurdu.

Saldırganların öğrenci olup olmadığı netleşmedi. Cumhuriyet gazetesinin haberinde erkek grubunun, turnikelerden atlayarak kampüse girdiği ve kadınların 8 Mart için kurduğu çadıra yöneldiği bildirildi.

Saldırının ardından öğrenciler protesto gösterisi düzenledi. Yeryüzü Kadınları da Twitter hesabından "Tekbirlerle kadınlara saldıran 30-40 kişilik erkek grubundan da kampüsleri, sokakları bize dar eden zihniyetten de hesap soracağız" paylaşımında bulundu.

© Deutsche Welle Türkçe