Konya’nın Ereğli ilçesinde, partisinin ilçe teşkilatında açıklamalarda bulunan Bakan Elvan, dün Niğde’de meydana gelen terör saldırısına değinerek, “Özellikle dışarıdan gelenler, Türkçe bilmiyor yakalan kişilerden birisi. Şimdi birileri geliyor Türkiye’yi karıştırmak istiyor. Onun için karıştırmak isteyenlere en büyük cevap sandıktır. Biz güçlü bir partiyiz. Çok güçlü, çok dirayetli, tüm Avrupa’ya, tüm Dünya’ya örnek olacak liderimiz var. Biz liderimizle, Başbakanımızla gurur duyuyoruz ve Allah’ın izniyle bizi kimse yıkamayacak. Bu ülkeyi kimse geri götüremeyecek, biz daha da ileri gideceğiz inşallah” dedi.
Mersin’de yaşanan tren kazasıyla ilgili de konuşan Bakan Elvan, “Kazayla ilgili olarak henüz kesin bir netice yok. Dün Mersin’de yaralıları ziyaret ettim, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diledim. Bununla ilgili olarak adli tahkikat başladı. Bugün yarın sonuçlarını alırız. Kim suçluysa cezasını alır” şeklinde konuştu.
Twitter’a erişimin engellenmesi ile ilgili de konuşan Elvan, “Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir. Gerçek hayat da suç neyse, sanal hayatta da suç odur. Hiçbir şirket bizim hukukumuzun üstünde değildir. Türkiye Cumhuriyeti devleti hukuk sistemine tabi olmak zorundadır. İnternet alt yapısını biz güçlendirdik. Bugün 34 milyon geniş bant internet abonesi vardır. Bunları sağlayan kim. Avrupa’nın en güçlü alt yapısı bizde. İnternete karşı olan bir iktidar bunları yapar mı?” diye konuştu.
Daha sonra mitingde vatandaşlara seslenen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, gerçekleştirilen hizmetler ve yapılacak projeleri anlattı.