Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Kadınlar Günü’nü önemli bir eserle kutladıklarını ifade etti. Başkan Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya’nın merkez dışındaki tüm ilçelerinde de Hanımlar Lokali ile Kadın ve Aile Destek Merkezi açacaklarını söyledi. AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, AK Parti hükümetleri döneminde kadınlarla ilgili pozitif yasalar yapıldığını dile getirdi. 
 
Konya Büyükşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlara armağan olarak Mümine Hatun Hanımlar Lokali’nin açılışını gerçekleştirdi.
 
Malazgirt Mahallesi Selahaddin Eyyübi Parkı’nda düzenlenen açılışta konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu’nun Türkiye’nin en modern ilçelerinden biri haline geldiğini belirterek, her yaştan insanın hizmet alabileceği mekanlar oluşturduklarını, kadınlar için son 5 yılda önemli tesisleri hayata geçirdiklerini dile getirdi.
 
Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeyi markaya dönüştüren yatırımları olduğunu vurgulayan Altay, Selçuklu’ya yaptığı katkılardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti.
 
DÜNYA KADINLAR GÜNÜ HER YIL ÖNEMLİ ESERLERLE KUTLANIYOR
 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Türkiye’ye örnek olacak bir Hanımlar Lokali’ni hizmete açtıklarını belirterek, her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Kadınlar Günü’nü önemli bir eserle kutladıklarını hatırlattı.
 
Başkan Akyürek, “Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Dünya Kadınlar Günü’nü kadınlarımıza her yıl bir eser armağan ederek kutluyoruz. 10 yıldır her yıl Hanımlar Lokali, mesleki eğitim merkezi, Kadın ve Aile Destek Merkezi, KOMEK Satış Merkezi onlarca eserin açılışını yaparak kutladık, bundan sonraki yıllarda da aynı olacak” dedi.
 
Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte Konya’nın merkez dışındaki tüm ilçelerinde de Hanımlar Lokali ile Kadın ve Ailesi Destek Merkezi yapılacağını kaydeden Başkan Akyürek, onların açılışlarını da önümüzde süreçlerde yapacaklarını ifade etti.
 
Bugüne kadar yaptıkları yatırımlarla şehrin marka değerine büyük katkıda bulunduklarını belirten Başkan Akyürek, “Şehrimize değer katan birçok önemli yatırıma hep birlikte imza attık. Büyükşehir Belediyesi olarak Konya belediyecilik tarihinin 15 önemli eserinin 13’üne imza atmak nasip oldu. Halkımızın desteği bunda çok önemli rol oynadı” diye konuştu.
 
KONYA BELEDİYELERİ DÜNYAYA ÖRNEK
 
AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek başta olmak üzere ilçe belediye başkanlarının Konya’yı güzelleştirmek ve yaşanabilir hale getirmek için yaptıkları çalışmaların sadece Türkiye’ye değil dünyaya da örnek olduğunu söyledi.
 
Yeni dönemde hizmetlerin daha da artacağına inandığını kaydeden Türkmenoğlu, vatandaşlardan millet iradesine gölge düşürmeye çalışanlara gerekli dersi vermelerini istedi.
 
Dünya Kadınlar Günü’nde farkındalık oluşturmak için bazı etkinlikler yaptıklarını anımsatan Türkmenoğlu, AK Parti hükümetleri döneminde kadınlarla ilgili pozitif yasalar yapıldığını da sözlerine ekledi.
 
Programın sonunda Başkan Akyürek, protokol mensupları hep birlikte kurdele keserek Büyükşehir Belediyesi Mümine Hatun Hanımlar Lokali’nin açılışını gerçekleştirdiler.
 
Programa AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in eşi Fatma Akyürek, AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Fatma Toru, AK Parti İlçe başkanları ile İlçe Kadın Kolları Başkanları, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri ve KOMEK yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
MÜMİNE HATUN HANIMLAR LOKALİ
 
Açılışı yapılan Mümine Hatun Hanımlar Lokali’ne üye kayıtları devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 6. Hanımlar Lokali olan Mümine Hatun Hanımlar Lokali’nde yüzme havuzu, spor salonu, buhar ve sauna merkezi, mesleki eğitim sınıfları ve çok amaçlı salonlar bulunuyor.