Tarihi Bedesten Çarşısı içerisinde restorasyonlar çalışmaları devam ediyor. Çarşı içerisindeki birçok sokağın restorasyonu tamamlandı. Fakat bazı sokaklarda, yarıda bırakılan çalışmalar nedeniyle esnaf mağdur oldu. Kaldırım taşları söküldü, yoldaki asfalt kaldırıldı, yol kenarına çukurlar açıldı ama bu işlerin hiçbiri tamamlanamadı. Şehrin merkezinde köy çilesi çeken çarşı esnafı da duruma tepki gösterdi. İşin neden yarıda bırakılarak, mağdur edildiklerini yetkililere soran esnaf, kış ayı kendini hissettirmeden çalışmaların tamamlanmasını istedi.
 
Geçtiğimiz ayda da tarihi Bedesten Çarşısı restorasyon çalışmalarının yavaş işlemesi nedeniyle bazı sokaklardaki esnafın mağdur edildiği, gündeme gelmişti. Yine çarşı içinden mağduriyet sesi geldi. Çok sayıda esnaf, çalışmalardan dert yanarak, çalışmaların eleman yetersizliğinden dolayı Aziziye Cami yan tarafındaki bölgedeki, restorasyon çalışmalarına kaydırıldığını öne sürdü. İlgili belediyenin kendilerine bu haksızlığı neden yaptığını soran esnaf, “Restorasyon çalışmasını destekledik, gerçekten çarşının yüzü değişti. Fakat bir çalışma yaparken, insanları da mağdur etmemek gerek. Biz, çalışmaların yapılmasına değil, burada yapılan çalışmaların yarıda bırakılarak, apar topar başka bölgedeki çalışmalara gidilmesine tepkiliyiz. Yürüyecek ve ürünümüzü koyacak, kaldırımımız, yolumuz yok. Tam bir köy gibi. Çalışmaların neden yarıda bırakıldığını merak ediyoruz. Aldığımız duyuma göre, Aziziye Cami karşısındaki esnaf ayaklanmış ve eleman yetersizliği olduğu içinde burada çalışan işçilerin hepsi oraya gönderilmiş. Buradaki çalışmalar da yarım kaldı. Biz de vergi veriyoruz, biz de oy kullanıyoruz, bize verilen değer bu mudur? Bize bu haksızlığı neden yapıyorlar?” dedi.
 
KIŞ GELMEDEN BİTİRİLSİN
 
Kış kendini iyice hissettirmeden çalışmaların tamamlanmasını isteyen çarşı esnafı, “Birazcık yağmur yağdı her taraf çamur oldu. Çok fazla yağmur veya kar yağsa ne yaparız bilmiyoruz. İş yerlerimiz ile bitişik, kaldırımlar kaldırıldığı için yağmurun bastırması halinde depolarımız su ile dolar. Böyle bir durum olduğunda, ilgili kurumların zararımızı bile karşılayacağına inanmıyoruz. Öyle bir mağduriyet yaşamak istemeyiz. Aklımıza getirmek bile çok kötü. Fakat şuan ki durumda, hava şartlarına göre, o kötü durumu yaşama ihtimalimiz var. Biz çok şey mi istiyoruz; onu anlamadık? Yada bize kıymet mi vermiyorlar onu da anlamadık. Biz sadece darmadağın edilen sokaklarımızın, düzenlenmesini istiyoruz. Yani yetkililerin görevlerini yapmalarını istiyoruz. Bunun da en doğal hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu tür eleştiriler yetkililerin hoşuna gitmiyor” diye konuştu.
 
Salih KÖPRÜLÜ/Yeni Meram