Konya Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 99. yılı nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor.

BİR KAHRAMANLIK DESTANI ÇANAKKALE

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen Adı Mehmet isimli tiyatro oyununa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bir kahramanlık destanı olan Çanakkale’de yaşanan fedakarlıkların unutulmamasını istedi. Programa katılan öğrencilere seslenen Başkan Akyürek, “Bizi millet yapan değerleri unutmayalım.

Anadolu’yu bize vatan olarak bırakan ecdadımıza karşı borcumuz var. Vatanımız için, milletimiz için, şehitlerimizin şehit olduğu manayı korumak, değerlerimizi korumak için, İslam’ın bin yıldır bayraktarlığını yapan milletimizin daha güçlü olması için, 21. yüzyılda lider ülke olması için çalışırsak bu borcun bir bölümünü ödemiş oluruz” dedi.


GENÇLER HOŞAF-EKMEK İKRAM ETTİ

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ve Kılıçarslan Gençlik Merkezi üyeleri, Çanakkale Zaferi’nin 99. yılı nedeniyle gazilerle birlikte hoşaf-ekmek ikramında bulundular.

Büyükşehir Belediyesi İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’nde gazilerle birlikte gerçekleştirilen program hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muhammed Emin Şahin, Çanakkale’de vatan için savaşan askerlerin yaşadığı zorlukları bir nebze de olsa anlayabilmek için bir öğünleri olan hoşaf ve ekmek ikramı yaparak programı organize ettiklerini söyledi.

Programa Okullar Hayat Olsun kapsamındaki lise öğrencileri de katılarak gazilerle sohbet etti.

ŞEHRİN KALABALIK YERLERİNDE ÇANAKKALE ANLATILIYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale’de yaşanan büyük mücadele ve fedakarlıklara dikkat çekmek ve şehitlerin hatırasını yaşatmak için şehrin kalabalık noktaları ile toplu ulaşım araçlarında Çanakkale isimli tiyatro oyunu sergiliyor.

Mevlana Meydanı, Kültürpark, Zafer gibi şehrin kalabalık noktaları ile otobüs ve tramvaylarda gerçekleştirilen gösteriler vatandaşları şaşırtırken izleyenlere duygusal anlar yaşatıyor. 4 gündür şehir merkezinde devam eden gösteriler 19 Mart akşamına kadar toplu ulaşım araçlarında ve şehrin kalabalık yerlerinde devam edecek.