Muammer Aygar'ın Antalya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele ekipleri tarafından, Muratpaşa mahallesinde kaldığı uzak bir akrabasının evine dün akşam yapılan baskınla gözaltına alındığı bildirildi.

Aygar'ı evinde saklayan akrabasının da gözaltına alındığı ve evde kurmay albaya ait iki tabanca bulunduğu belirtildi.

Emniyet kaynakları Kurmay Albay Muammer Aygar'ın ifade işlemlerinden sonra sabaha karşı sağlık kontrolünden de geçirildiğini söyledi.

Aygar, sağlık kontrolünden sonra yeniden ifadesinin devamının alınması için Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne geri götürüldü.

Vali de gözaltında

Darbe girişimi sonrasında görevden alınan Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya da, Ankara'nın Sincan ilçesinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Vali Yamesin Özata ÇetinkayaImage copyrightDHA
Image captionVali Yasemin Özata Çetinkaya görevden alınmış, asker olan eşi tutuklanmıştı

Çetinkaya'nın eşi, Sinop Garnizon Komutan Vekili Albay Temel Çetinkaya da daha önce yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınmış, sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

132 hakim ve savcı tutuklandı

Bu arada darbe girişimi ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında eski Adalet Akademisi Başkanı Hüseyin Yıldırım, Ergenekon Davası'nın eski Savcısı Yargıtay üyesi Mehmet Murat Yönder, bazı Yargıtay ve Danıştay üyelerinin de bulunduğu 132 hakim ve savcı tutuklandı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliklerine sevk edilen 249 hakim ve savcıdan 132'si hakkında tutuklama kararı verilirken, 117 hakim ve savcının ifade işlemlerine ise bugün devam edileceği bildirildi.

Orduda yeni tutuklamalar

Bu arada, soruşturma kapsamında Ankara Adliyesine getirilen, aralarında korgeneral, tümgeneral, tuğgeneral, albay ve yarbayların da bulunduğu 202 askerin savcılık sorgusu tamamlandı.

Askerlerden 169'u sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliklerince tutuklanırken, 33'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.