Kadir ile Fadime Akdağ çiftinin çocukları Fatmaana (52), Şerife (50) ve Ahmet (44), doğuştan zeka geriliğiyle dünyaya geldi.
 
İki yıl önce eşi Fadime'yi kaybeden Kadir Akdağ, çocuklarıyla tek başına ilgilenmeye başladı. Emekli olan Akdağ, çocuklarına devletin sağladığı maddi imkanlarla yaşamını sürdürüyor.
 
Kadir Akdağ, çocuklarına adeta bir bebek gibi baktığını söyledi.
 
Eşi öldükten sonra zor günler yaşadıklarını ifade eden Akdağ, çocuklarının bu durumu zor kabullendiklerini, kızı Şerife'nin rahatsızlığının daha da ilerlediğini dile getirdi.
 
Bir babanın, sağlık problemleri olan üç çocuğuyla baş başa kalmasının zor bir durum olduğunu aktaran Akdağ, ''Bu durumu sorun etmiyorum. Evin temizliğini başkalarına yaptırıyorum. Onların giyinmesinden yemesine kadar her şeyiyle ilgileniyorum. İnanın, evlatlarımın durumu küçük bir çocuktan daha kötü'' dedi.
 
- Babanın da çeşitli rahatsızlıkları var
 
Evlatlarının çoğu zaman söz dinlemediğini anlatan Akdağ, şöyle devam etti:
 
''Onları tek başına bırakamıyorum. Evde yalnız kaldıklarında sürekli kavga ediyorlar. Çevreye rahatsızlık verdikleri için dışarıya da çok fazla çıkartamıyorum. Yavrularıma, devletin de sağladığı imkanlarla iyi bir hayat sunmaya çalışıyorum. Benim de sağlık problemlerim var. Kulaklarım az işitiyor. Dizlerim tam tutmuyor, bazen göğsüm sıkışıyor. Rahatsızlıklarıma rağmen evlatlarımın her şeyine koşmaya çalışıyorum. Ölene kadar da onların rahatı için çabalayacağım.''
 
Akdağ, evlatlarını uzun süre görmediğinde çok özlediğini sözlerine ekledi.