Londra’daki Azerbaijan House’un kurucusu ve başkanı İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Dr. Ali Tekin Atalar’a di­aspora çalışmalarından dolayı ülke­sinden onur madalyası verildi…

Amsterdam’da 27 Şubat günü yapılan Azerbaycan Avrupa Dias­porası Kurultay’ına Avrupa’daki Azerbaycanlıların temsilcileri ka­tıldı.Başkanlık Temsilcisi Ali Hasa­nov ve Diaspora Bakanı Nazim Ib­rahimov gibi üst düzey temsilcilerin katıldığı Kurultay’da Türkiye’de tıp eğitimi görmüş olan ve uzun süre­dir Londra’da yaşayan Dr. Ali Te­kin Atalar, diasporada yaptığı hiz­metlerden dolayı onur madalyasıyla ödüllendirildi.

Dr. Atalar, 2008’de kurulan Azer­baijan House’da birçok seminerler, toplantılar, konferanslar, sergiler, filmler ve konser gibi etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Der­nek bünyesinde Azeri Film Kulübü, Bayanlar Kulübü, Azeri Müzik, Şiir ve Folklar Kulübü gibi gruplar faali­yetler göstermektedir” dedi.

Azerbaycan Evi’nin Doğu Londra’nın Shoreditch ve Hackney bölgeleri arasında yer alan King­sland High Street üzerinde bulunan kendi binasında hizmet verdiğini be­lirten Dr. Atalar, “Binamızda 50 kişi­lik kapasiteli toplantı konferans sa­lonu, idari işler için ofis odası, yüz­lerce Azeri kitaplarını barındıran kütüphane ve tam donanımlı müzik kaydetme stüdyosu bulunmaktadır” diye konuştu.

İlk, Orta ve Lise eğitimini Kars’ta tamamlayıp 1970 yılında İstan­bul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1974 yılında İngiltere’ye yerleşen Atalar, genel cerrah ihtisası yaparak 1978 yılında FRCS diplomasını alarak Edinburgh Kraliyet Cerrahlar Kole­jine kabul edildi. Londra’da kendi özel kliniğini açarak (1980-2004) iş­letip emekli oldu. Türk toplumu ile yakın iletişim içinde olan Atalar, 2008’de Azerbaycan House projesini hayata geçirdi. Tekin Atalar aynı za­manda İngiltere Türk Dernekleri Fe­derasyonu İTDF Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.