Kayseri’de meydana gelen terör saldırısına  ABD Ankara Büyükelçiliği’nden tepki geldi. “Kayseri’deki terör saldırısını kınıyoruz. Böyle alçak eylemlerin hiçbir gerekçesi olamaz” açıklaması ABD Ankara Büyükelçiliği sosyal medya hesabından paylaşıldı.

ALMANYA: EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ

Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından paylaşılan notta ise, “Kayseri’deki saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz ve Türk halkının üzüntüsünü paylaşıyoruz. Bu şiddeti hiçbir şey haklı çıkaramaz” denildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Rusya'nın terörle mücadele konusunda işbirliğini artırmaya hazır olduğunu söyledi.

Reuters'ın haberine göre Kremlin, Kayseri'deki terör saldırısının ardından Putin'in Erdoğan'a taziyelerini de ilettiğini duyurdu.
Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek, Kayseri'deki terör saldırısı nedeniyle taziye dileklerini ilettiği bildirildi.

AB DELEGASYONU SALDIRIYI KINADI
Delegasyon’un Twitter hesabından yapılan açıklamada Kayseri’de
yaşanan terörist saldırı şiddet kınandı.
Mesajda, "Bizler halkı ve hükümeti ile 
Türkiye'nin yanında yer alıyor; bu alçakca terör saldırısında hayatını kaybedenler için en derin üzuntülerimizi ve başsağlığı dileklerimizi paylaşıyoruz” denildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu özel halk otobüse yapılan hain terör saldırıları sonucu Türk askerinin ölümü ve yaralanması haberinin onu oldukça kederlendirdiğini belirtti. Aliyev’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben yazılan mesajında, “Kayseri’de yapılan acımasız saldırıları sonucu Türk askerlerinin şehit olması ve yaralanması haberi bizi son derece üzdü.

Bu kanlı olayı lanetliyor, korkunç bir belaya çevrilmiş olan terörizme karşı mücadelenizde sizi destekliyoruz ve daima kardeş Türkiye’nin yanındayız. Baş vermiş bu trajedi ile ilgili size, ölenlerin ailelerine ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına şahsım ve Azerbaycan halkı adına başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralananlara acil şifa diliyorum. Allah rahmet etsin” denildi.