Açığa alınan personelin, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bilgisayarlarından sildiği ifade edilen kayıtların uzman personelin yaptığı işlemler sonrası geri alındığı belirtildi.
Soruşturmanın merkezinde olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde de iki müfettişin incelemeleri devam ederken önceki gün 21 polis açığa alındı. Açığa alınan 21 rütbeli polisten 13'ünün Terörle Mücadele Şubesi'nde görev yaptıkları öğrenildi. Aralarında 2 müdüründe bulunduğu 13 polisin, usulsüz işlem, kayıt silme ve evrakları kurum dışına sızdırma gerekçesiyle açığa alındığı iddia edildi.
Soruşturma belgelerini sızdırarak gizliliğin ihlal ettiği iddia edilen polis müdürleri arasında, Ergenekon, Balyoz ve KCK ve Devrimci Karargâh operasyonlarını yöneten dönemin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Y.A. ve ondan sonra atanan Ö.K. ile yardımcılığını yapan O.Ö. de yer alıyor. 17 Aralık soruşturmasının başındaki isim olan Y.S. de açığa alınanlar arasında.
Açığa alınan bazı polislerin göreve iade davası açtıkları öğrenilirken, müfettişlerin soruşturmasının bitmeden açığa alındıkları iddia edildi.
'Müvekkilim dava açınca görevden alındı'
Görevden alınan eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı'nın avukatı Kemal Bayrak, "Müvekkilimin görevden alınma nedeni internete ses kaydı ve tape sızdırması değil, denetleme görevini yerine getirmemek" dedi. Avukat Bayrak, "Başbakan ile ilgili açtığımız manevi tazminat davası ve savcılığa yaptığımız şikayet sonrası müvekkilimin görevden alınması manidardır" diye konuştu.
Kaynak: Vatan