NATO Zirvesi nedeniyle ertelenen kabine toplantısı bugün TSİ 15:00'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ışığında, Covid salgınıyla mücadele kapsamında son haftalarda hızlanan aşılama programı ve Haziran ayındaki kademeli normalleşme adımları değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan kararları toplantı sonrası kamuoyuna duyurdu. Buna göre;

  • Sokağa çıkma kısıtlamaları tümüyle kaldırıldı.
  • Şehirler arası seyahat kısıtlamaları kaldırıldı.
  • Toplu taşımalarda yaş sınırı kaldırıldı.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçildi.
  • HES kodu uygulaması yaygınlaştırılacak, sürdürülecek.
  • Müzik kısıtlaması 24.00'e çekildi.

Erdoğan, müzik kısıtlamasının saat 24.00'e çekilmesini, "Kusura bakmasınlar, gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur" sözleriyle duyurdu.

Bu açıklama müzisyenlerin ve muhalefetin tepkisini çekti.

#KusuraBakıyorum etiketini kullanan sanatçılardan Aylin Aslım "Müzik rahatsızlık vermez, rahatsız ruhlara şifa olur. Müzisyen rahatsız etmez, sanatını icra eder" derken Gaye Su Akyol ise "Rahatsız oluyorsan dinleme beyefendi" dedi.

Erdoğan, ayrıntıların İçişleri Bakanlığı genelgesiyle duyurulacağını da ekledi.

Aşılanacak yeni meslek ve yaş gruplarının hangileri olacağı, aşı tedarikinde son durum gibi konular Kabine gündemindeydi.

Erdoğan 31 Mayıs'ta Haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimini açıklamış, "Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22:00 ile sabah 05:00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecektir. Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri, vaka ve vefat sayılarındaki değişime, aşılamada kat edilen mesafeye göre yeniden belirlenecektir" demişti.

Türkiye'de uygulanan aşı sayısı 42 milyonu aştı

Türkiye'de aşı randevularında yaş sınırı son olarak 30'a indi.

Yapılan aşı sayısı ise 28 milyondan fazlası birinci doz, 14 milyondan fazlası da ikinci doz olmak üzere 42 milyon 668 bini geçmiş durumda.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Pazar günü Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Aşı temininde düzenlilik sağlandı" demişti.

20 Haziran Pazar günü Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı 5 bin 91, virüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı ise 63 olarak açıklandı.Sağlık Bakanlığı