Anayasa Mahkemesinin eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkındaki ihlal kararı ile kamuoyunda özel yetkili mahkemeler olarak bilinen ağır ceza mahkemelerinin kaldırılmasının ardından, Ergenekon davasında ceza alan, ancak gerekçeli karar henüz yazılmadığı için Yargıtay'da temyiz incelemesi yapılamayan ve 5 yılı aşkın süredir tutuklu olan sanıklar, tahliye talebinde bulunmaya devam ediyor.

Avukatları aracılığıyla İstanbul Nöbetçi 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuran sanıklar, tahliye talebinde bulundukları dilekçelerinde, Anayasa Mahkemesi'nin Başbuğ hakkında verdiği "kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği" şeklindeki kararının dosyadaki tüm sanıkları ilgilendirdiği, İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen tahliye gerekçelerinin kendileri için de geçerli olduğunu belirtiler.

Dünden itibaren İstanbul Nöbetçi 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bu gerekçelerle tahliye talebinde bulunan sanıkların sayısı 30 oldu.

Bugün başvuran sanıklar arasında Yalçın Küçük, Sedat Peker, Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Merdan Yanardağ bulunuyor.

Bu arada, bugünkü tahliye taleplerini alan İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, tevzi işlemini 10 Mart Pazartesi günü yapacağı, talepleri hangi mahkemelerin değerlendireceğinin daha sonra belli olacağı öğrenildi.