Gökbel, SÜ Erasmus Koordinatörlüğünce Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Erasmus Plus (Artı) Bilgilendirme Toplantısı"nda, Erasmus programının işleyişindeki bazı problemleri ve ileriye dönük hedefleri değerlendirmek için bu toplantının fırsat olduğunu ifade etti.

Yabancı öğrenci hareketliliğinin artırılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Gökbel, "Erasmus ve Mevlana Değişim Programı gibi programlarla yabancı öğrenci hareketliliğimizi artırma hedeflerimiz var. Uluslararasılaşma hedeflerimizden dolayı bu kurumlarımız çok önemli fırsat. Erasmus Plus Programı'na geçiyoruz. Bu yeni düzenlemeyle daha aktif olmayı planlıyoruz. Fırsatları çok iyi değerlendirerek hem giden hem de gelen yabancı öğrenci sayımızı ciddi ölçüde artırmalıyız. Özellikle gelen öğrenci sayımızı artırmak için fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Bu açından da birimlerimizdeki Erasmus Koordinatörlerimize önemli görevler düşmektedir" diye konuştu.

Gökbel, dünyada ilk 500 hedefi doğrultusunda Erasmus Plus Programı'ndaki hareketliliğin kendileri açısından önemli olduğunu belirterek, "Hedefimize doğru da adım adım ilerliyoruz. Çok dile getirmedik ama bazı alanlarda dünyada ilk 500'e girdik. Bazı sınıflandırmalarda özellikle çevre ve ziraat alanında üniversitemiz, dünyada 367. sırada, tıp alanında 492. sıradayız. Tabii bunların yanı sıra bir bütün halinde ilk 500'e girmeyi hedefliyoruz" dedi.

SÜ Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Fuat Boyacıoğlu da Erasmus Plus Programı'nın üniversite içinde geliştirilmesi için tüm birim koordinatörlerine görevler düştüğünü aktardı.

Konuşmaların ardından, Erasmus Koordinatörlüğü uzmanları Ömer Kavrar, Seda Çankaya ve İlyas Ferhat Demirbaş, Erasmus Plus Programı web sitesi yenilikleri, yabancı dilde yaygın seçmeli ders havuzunun kapsamı, bölüm koordinatörlerinin sorumlulukları, ikili anlaşmaların nasıl yapılacağı konusunda birim koordinatörlerine bilgi verdi.