ABD'de bir yolcu uçağı motorunun havada patlaması sonucu bir kişi yaşamını yitirdi, yedi kişi de yaralandı.

Southwest Airlines'a ait Boeing 737-700 uçağının motorunda gerçekleşen patlama sonrası uçak Philadelphia kentine acil iniş yaptı.

Uçağın bir penceresi, kanatları ve gövdesinin hasar gördüğü patlamanın ardından kontrol kulesi kayıtlarında pilotlardan biri "Gövde delindi ve bir kişi dışarı çekildi. Bizi tıbbi müdahale ekipleri karşılayabilir mi?" dediği duyuldu.

Görgü tanıkları, yaşamını yitiren iki çocuk annesi Jennifer Riordan'ın hava akımı nedeniyle patlayan pencereden dışarı çekildiğini, ardından diğer yolcular tarafından kabinin içine geri çekildiği anlattı.

Hayatını kaybeden Jennifer Riordan isimli iki çocuk annesi kadının, Albuquerque kentindeki bir bankanın genel müdür yardımcısı olduğu bildirildi.

Yocuların paylaştığı fotoğrafta pencerenin kırıldığı görülüyor

Image captionYocuların paylaştığı fotoğrafta pencerenin kırıldığı görülüyor

ABD'deki yolcu uçaklarında son ölüm 2009 yılında gerçekleşmişti.

143 yolcusuyla New York'tan Dallas'a uçak uçakta gerçekleşen olay sonrası ABD Federal Havacılık Dairesi soruşturma başlattı.

Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu Başkanı Robert Sumwalt ise uçakta kullanılan CFM56 tipi motorun çok yaygın bir motor olduğunu ve "bu çok sıradışı olayı son derece ciddiye aldıklarını" açıkladı.

motorTelif hakkıTWİTTER/@MTRANCHİN

uçakTelif hakkıCBS

Southwest Airlines ise "trajik olay" nedeniyle çok üzgün olduklarını açıklayan bir duyuru yayınladı.

Olayla ilgili soruşturmanın 12 ila 15 ay sürebileceği ifade ediliyor.

'Her yerde kan vardı'

ABD basınına konuşan görgü tanıklarından Timothy Bourman, büyük bir patlama sesi duyduğu sırada uçağın arkasında oturduğunu anlattı:

"Bir anda sanki 50 metre düştük. Uçak bir süre kontrol dışı gibiydi. Pilot sanki uçağı kontrol etmekte zorlanıyordu. Açıkçası hepimiz uçağın düştüğünü düşündük."

Yolculardan Marty Martinez de CBS televizyonuna verdiği demeçte uçağın serbest düşüşe geçtiğini düşündüklerini, sonrasında ise kurtarma görevlilerinin bir kadını uçaktan çıkardığını gördüğünü söyledi.

Martinez, "Her yerde kan vardı" şeklinde konuştu.