Merkez Meram ilçesi Hacı Fettah Mahallesi Salkım Sokaktaki bir evde yangın çıktığı ihbarını alan itfaiye ve polis ekipleri harekete geçti.

Kısa sürede belirtilen adrese gelen polis ekipleri çevre güvenliğini sağlarken, itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına başladı. Evin tamamını saran alevler, çok sayıda itfaiye ekibinin çalışması sonrasında kontrol altına alınarak söndürüldü.

Kullanılamaz hale gelen ev, belediye ekiplerince yıkıldı.

Ev sahibi Mehmet Peker, evini hırsızların yaktığını iddia etti.

Daha önce evine birçok kez hırsız giren Peker, 4 Kasım 2012'deki 4. hırsızlık olayının ardından duvara ''Bu binada çalınacak eşya kalmamıştır. Lütfen polisi de meşgul etmeyin'' yazılı pankart asmıştı.

Eve 20 Şubat 2013'de 5'inci defa hırsız girince, "Hırsız! Ne yürek varmış sende. Ben yazmaktan bıktım sen çalmaktan bıkmadın" yazılı yeni bir pankart asan Peker, gazetecilere yaptığı açıklamada, hırsızla baş edemeyince ikinci kez pankart asmaya karar verdiğini belirterek, "Benden ne istiyorlar anlayamadım. Not bıraksın gitsin, geldiğinde ne istiyorsa onu vereyim. Ama artık beni rahat bıraksın. Malda mülkte değilim, eve girmeye korkar hale geldim" demişti.