Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Yoğun topçu atışı neticesinde 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Gelişmeler yakından takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır" denildi.

Reuters haber ajansı, saldırıda İdlib'in kuzeydoğusunda bulunan Taftanaz'da yeni kurulan bir gözlem noktasının hedef alındığını duyurdu. 

sruye

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Altun, "Yaşanan saldırıya misliyle mukabele edilmiş; düşman hedefleri derhal ortadan kaldırılarak, şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır" dedi.

Saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir araya geldi. 

Bu olay, Suriye ve Türk orduları arasında son bir haftada yaşanan ikinci çatışma oldu. Geçen hafta yine İdlib'in Serakıb bölgesi yakınlarında Suriye ordusunun top ateşi sonucunda biri sivil, yedisi asker sekiz kişi yaşamını yitirmişti. 

Türkiye ise verdiği karşılıkta 75 Suriyeli askeri öldürdüğünü söylemiş ancak Suriye hükümeti bu iddiayı reddetmişti.

Suriye ordusu, son haftalarda Rusya'nın da hava desteğiyle İdlib'i silahlı gruplardan geri almak için yürüttüğü operasyonları yoğunlaştırdı.

Astana Anlaşması kapsamında Türkiye'nin İdlib'de 12 gözlem noktası bulunuyor. Türkiye, Suriye ordusunun operasyonlarını yoğunlaştırmasıyla birlikte yeni bir göç dalgasıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, İdlib'e askeri yığınağını artırdı.

Reuters: Türkiye İdlib'e 5 bin asker gönderdi

Reuters ajansı, Türkiye'nin İdlib'e 5 bin askerin yanı sıra tank, zırhlı personel taşıyıcı ve radar sistemleri de gönderdiğini öne sürdü. 

Yerel kaynaklar, Türkiye'nin Astana Anlaşması ile belirlenen alanların dışında da yeni gözlem noktaları kurmak istediğini ve Suriye hükümetinin de bunları hedef aldığını iddia ediyor.