Genelkurmay Başkanlığınca, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili soruşturma kapsamında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda mevcut tüm radar kayıtlarının, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına ve Devlet Denetleme Kurumuna daha önce gönderildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından gönderilen açıklamada, Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili, 7 Mart 2014 tarihli Radikal gazetesinde, "helikopter kazasına ilişkin soruşturmada savcılık, 4 dakika 37 saniyelik radar kaydının peşine düştü, savcılığa gönderilmediği iddia edilen kayıtların yapılan keşifler sonucu Erzurum Dumlu Hava Üssünde olduğu tespit edildi" şeklinde "gerçekle bağdaşmayan" haberler yayımlandığı ifade edildi. 

Haberin ardından sosyal medya ve internette de çeşitli yorumlar yapılmıştı.
Haberde yer alan iddianın incelendiği belirtilen açıklamada, kazayla ilgili soruşturma kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda mevcut tüm radar kayıtlarının, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına ve Devlet Denetleme Kurumuna daha önce gönderildiği bildirildi.
Açıklamaya göre, 27 Mayıs 2011'de, ihtiyaç duyulması halinde, soruya maruz kalmadan konunun anlaşılabilmesi için inceleme heyetiyle tüm radar kayıtlarının yeniden oynatılabileceği Hava Kuvvetlerine ait bir Harekat Merkezinde olay gününe ait hava resminin görevli personel ile izlenebileceği Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına iletildi.
Söz konusu gazete haberinde yer verilen, kazayla ilgili 25 Mart 2009 günü saat 15.03-15.07 arasına tekabül eden 4 dakika 37 saniyelik radar kaydı, 23 Ağustos 2011 tarihinde yine Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.
Bu kapsamda, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının talebiyle Ankara Cumhuriyet Savcısı, müdahil avukatlar, bilirkişilerden oluşan bir heyet tarafından, 2011 yılında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Devlet Denetleme Kuruluna gönderilen Muharebe Yönetimi kayıtları ve Erzurum Hava Radar Mevzi Komutanlığından temin edilen radar kayıtlar, 12 Şubat 2014 tarihinde Erzurum Hava Radar Mevzi Komutanlığında, 25 Şubat 2014 tarihinde Genelkurmay Başkanlığında, 28 Şubat 2014 tarihinde Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi, 5 Mart 2014 tarihinde Ankara/Ahlatlıbel Hava Radar Mevzi Komutanlığında uzman personel refakatinde incelendi.
Ahlatlıbel Hava Radar Mevzi Komutanlığında yapılan çalışmada, bilirkişiler tarafından kaza ile ilgili gerekli incelemeler yapıldı, bilirkişilere, askeri yetkililerden talep edilen her türlü bilgi verildi, sorulan tüm sorular cevaplandırıldı ve konuyla ilgili tüm radar görüntüleri gösterildi.
Bilirkişiler tarafından, "konuya ilişkin saklanıp gizlenen herhangi bir bilginin olmadığını gözlemledikleri, sorularına tatmin edici cevap aldıkları ve zihinlerini kurcalayan ve tatmin olmadıkları herhangi bir hususun kalmadığı" ifade edilerek, bu husus, Ankara Cumhuriyet Savcısının da imzaladığı bir tutanak altına alındı.
Ahlatlıbel Hava Radar Mevzi Komutanlığındaki incelemeye Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu ve eniştesi de katıldı. Yazıcıoğlu'nun eniştesi, "helikopter kazasına, Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçaklarının neden olabileceğine dair herhangi bir izlenimlerinin olmadığı ve bu konudaki kuşku ve tereddütlerinin ortadan kalktığı ve yapılan incelemeler esnasında kendilerine gösterilen yakın ilgiden çok mutlu olduklarını" ifade etti.