Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan “Türkiye Bilim Merkezleri Platformu 2. Toplantısı”na katılan kurum ve kuruluş temsilcileri ile Bilim Merkezi’nde bir araya geldi.
 
Türkiye’de bilim merkezleriyle ilgili yeni bir süreç başladığını kaydeden Başkan Akyürek, Konya Bilim Merkezi’nin TÜBİTAK desteğiyle yapıldığını, bilim merkezlerine eleman yetiştirmede ve tecrübe edinmede önemli bir fonksiyon icra edeceğini dile getirdi.
 
Belediye olarak Bilim Merkezi’ne 85 milyon lira harcadıklarını, Bilim Merkezi şirketini kurduklarını kaydeden Başkan Akyürek, müşterek bir yönetimle Bilim Merkezi’ni yöneteceklerini kaydetti.
 
BÜYÜK BİR BİLİM PARKI OLUYOR
 
Planetaryumu, Gözlemevi, laboratuvarları ve diğer imkanlarıyla Konya Bilim Merkezi’ni Türkiye’ye model yapmak istediklerini belirten Başkan Akyürek, “Bahçesine Özbekistan’daki Uluğbey Rasathanesi’nin bir modelini yapacağız. Aynı zamanda Selçuklu eserlerinin minyatürlerinden oluşan bir alan da var. 100 bin metrekarelik alana 406 bin metrekarelik bir arsa daha ilave ediliyor. Bahçeyi büyük bir bilim parkı haline getireceğiz” dedi.
 
Yeni süreçte Türkiye’de bilim merkezleri arasında bir yarış başlayacağını ve bu yarıştan Türkiye’nin kazançlı çıkacağını belirten Başkan Akyürek, Konya olarak bu yarışta en önde olmak istediklerini ifade etti.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan ve 2 gün süren “Türkiye Bilim Merkezleri Platformu 2. Toplantısı”na çeşitli şehirlerden 20’ye yakın kurum ve kuruluşun temsilcileri katıldı.