Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Vergi Dairesi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından organize edilen ''Konya Ekonomi Ödülleri 2013'', Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
 
Davutoğlu, törende yaptığı konuşmada, devlet adamı olarak görevlerinin iş adamlarının önünü açmak olduğunu belirtti.
 
Bu nedenle vizeleri kaldırdıklarını, büyükelçilikleri açtıklarını, Türk Hava Yolları, TİKA ve tüm devlet kurumlarından olabilecek her alana girmelerini istediklerini ifade eden Davutoğlu, "Arkasından devlet garantisini ve devlet güvencesini veriyoruz. Kim ne derse desin bunu yapmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin yükselen kapasitesini ve yükselen gücünü kimse durduramayacak. Bu bize tarihin bir emaneti, bunun gereğini yapacağız. Hiçbir gerekçe bizim bir an dahi tereddüt etmemize, hedeflerimizden sapmamıza sebep olamayacak" dedi.
 
Davutoğlu, bu konuda tüm Konyalıların kesin bir emniyet içinde olmaları ve hedeflerini hiçbir şekilde küçültmemeleri gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
"Gururla ifade ediyorum. Bir hat çekin batıda; Berlin, Paris ve Roma Batı Avrupa'da, doğuda da Çin ve Hindistan, geri kalan tüm Afro-Avrasya'nın en büyük sanayi potansiyeli, en dinamik pazarı Türkiye'dedir, demokrasi anlamında en güçlü siyasi yapılanması Türkiye'de. Kimse karamsarlığa kapılmasın, zinhar kimse bu ülkenin geleceğiyle ilgili kabus senaryoları çizmesin. Buna güçleri yetmeyecek. Çok yollardan geçerek geldik. Kolay olmadı Türkiye'nin buraya gelmesi. Bu bizim için bir fedakarlık değil, vazife ama bu kadar emek vermişse bir millet, bu emeğin zayi olmasına da izin vermez. Bütün insan kapasitemizi harekete geçirmişken, birileri bu insan kapasitesinin önünü kesmeye, hızını yavaşlatmaya, öz güvenini kaybetmesine sebebiyet vermeye yol açarsa, tarihin vicdanı buna izin vermez."
 
Konya Sanayi Odası Başkanı Uğur Kaleli ise dünyada ve bölgede baş döndürücü gelişmelerin yaşandığı, dengelerin yeniden kurulduğu bir dönemi yaşadıklarını aktardı.
 
Bu dönemde ayakta kalacak, belirleyici olacak güçlerin; ancak kararlı, ne yaptığını bilen, sabırlı ve çalışkanlar arasından çıkacağını anlatan Kaleli, "Bu topraklarda var olan birikim, yarınların sağlam temeller üzerine kurulmasının en büyük teminatıdır. Bunlardan öte bu toprakları değerli kılan bir başka unsur; ecdadın canı pahasına vatanlaştırmış olmasıdır. Konya , geçmişte Selçuklu medeniyeti ile Osmanlı Cihan Devleti'nin kurulmasına giden yolu açmıştır. Bugün de adalet, kardeşlik, barış ve hoşgörü değerleri ile Türkiye'nin daha büyük olmasına hizmet etmektedir" dedi.
 
Konuşmaların ardından Davutoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından firmaların temsilcilerine ödülleri verildi.
 
Programa, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Necati Şahin, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamları katıldı.