Konya Büyükşehir Belediyesi, son 10 yılda araç parkını toplu ulaşım dışında 400 yeni iş makinası ve araçla güçlendirerek Konya tarihinin rekoruna imza attı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2004-2014 yılları arasında belediye birimlerindeki hizmet aracı sayısını 3 kata yakın artırarak bu alanda önemli bir başarıya imza attı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye hizmetlerinin vatandaşlara ulaşmasında ve yapılan işlerin kalitesi konusunda iş makinalarının ve hizmet araçlarının son derece önemli olduğunu ifade etti.

İşleri kolaylaştırmak, hizmet verimliliği artırmak ve daha hızlı hizmet vermek için büyüyen şehrin ihtiyaçlarına göre araç parkını da güçlendirmek gerektiğine dikkat çeken Başkan Akyürek, bu kapsamda başta Fen İşleri ve KOSKİ olmak üzere Park Bahçeler, İtfaiye, Çevre gibi birimlere 400 yeni iş makinası ve hizmet aracı alındığını söyledi.


Böylece Büyükşehir Belediyesi araç parkındaki hizmet aracı ve iş makinası sayısının 625’e yükseldiğini vurgulayan Başkan Akyürek, “Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya’nın 31 ilçesine, 168 beldesine ve 584 köyüne hizmet götüreceğiz. Başta, 584 köye teslim edeceğimiz itfaiye araçları olmak üzere yeni hizmet araçları ile araç parkını daha da güçlendireceğiz” dedi.