Konya Büyükşehir Belediyesi, UEFA kriterlerine uygun 42 bin kişilik yeni stadyumun inşaatını hızla sürdürüyor.

Stadyum inşaatında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’de devam eden en büyük yatırımlardan olan stadyum inşaatının 1,5 ay içinde tamamlanacağını, gelecek sezon itibariyle Konyaspor’un maçlarına ev sahipliği yapacağını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen 42 bin kişilik Yeni Konya Stadyumu inşaatında incelemelerde bulundu. 

Yeni Konya Stadyum inşaatının hızla ilerlediğini vurgulayan Başkan Akyürek, stadyumun üstünün kaplanması çalışmalarının devam ettiğini, tribünlerin bu hafta içinde tamamlanacağını söyledi. 

Stadyumun locaları, otoparkı ve çevresiyle birlikte ana inşaatının böylece bitmiş olacağını kaydeden Başkan Akyürek, daha sonra ince işçilik çalışmalarına geçileceğini ifade etti. 

Türkiye'nin en güzel stadyumlarından birisinin Konya'da yapılmakta olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, "Zeminden ısıtmalı çim alanı, tribün ısıtma sistemleri, locaları, alışveriş merkezi, restoranı, mağazaları, birçok sosyal ve kültürel etkinlik imkanı, yer altı ve yer üstü otoparkıyla çok güzel bir spor kompleksi oluşturuyoruz. Burası Türkiye'de devam eden en büyük yatırımlardan birisi. Konya belediyecilik tarihinin de en önemli yatırımlarından birisi. Stadyum inşaatı 1,5 ay içinde inşaat tamamlanmış olacak." dedi. 

Yeni stadyumun tamamlanmasıyla Konya'nın spordaki amatör branşlarına ve Konyaspor’a çok önemli katkıda bulunacağını dile getiren Başkan Akyürek, "Burası, 42 bin kişilik seyirci kapasitesiyle, imkanlarıyla, donatı alanlarıyla birlikte aynı zamanda gelir getiren bir stadyum olacak. Tamamlanmasıyla Konya sporuna en az 5 milyon dolar tek bir kaynak üretilmiş olacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Stadyum inşaatı hızla tamamlanırken Konyaspor’a da başarılar diliyoruz. Gelecek yıl bu sahada oynayacak olmalarının heyecanıyla süreci yönetmelerini diliyoruz." diye konuştu. 

YENI Konya STADYUMU 

Ihale bedeli 126 milyon 450 bin lira olan stadyum, 400 bin metrekarelik bir alanda 90 bin metrekare kapalı alanda 42 bin seyirci kapasiteli olacak. 

Tamamı kapalı tribünlerden oluşacak stadyumda zeminden ısıtmalı futbol sahası, ısıtmalı koltuklar, localar, alışveriş merkezleri, restoranlar, amatör spor kulüplerine tahsis edilecek antrenman alanları, ofisler, 84 turnike ve 22 asansör bulunacak.