Konya Askeri Şehitliği'nde çelenk sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törene, Konya Valisi Muammer Erol, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Çetinkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve diğer protokol üyeleri, şehit yakınları ile gaziler katıldı.

Vali Erol'un, şeref defterini imzalamasının ardından, protokol üyeleri, şehit yakınları ve gaziler, şehit mezarlarının başında dua ederek, karanfil bıraktı. Bazı şehit yakınları, bu sırada duygulu anlar yaşadı.

Mevlana Kültür Merkezi'nde devam eden törende, Konya Çimento Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nce hazırlanan Çanakkale Zaferi temalı resim sergisi, Vali Erol'un katılımıyla açıldı.

"Çanakkale Ruhu" belgeselinin sunulduğu program, şehit yakınlarına ve gazilere devlet övünç madalyalarının verilmesiyle sürdü.


Karatay Anadolu Lisesi Müdürü Fehmi Ceylan, yaptığı konuşmada, vatan için canlarını feda ederek, şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti.

Çanakkale Zaferi'ni, yeni Türkiye'nin önsözü olarak nitelendiren Ceylan, şehit ve gaziler tarafından bırakılan mirasa daha çok çalışarak, sahip çıkılması gerektiğini anlattı.

Anma töreni, Karatay Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan "İnancın Zaferi" isimli anma etkinliğiyle sona erdi.

.