Konya'daki kutlama programı, valilik binasında düzenlenen törenle başladı. Vali Muammer Erol, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ali Çetinkaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, protokol üyelerinin bayramını tebrik etti.
 
Konya Atatürk Stadı önünde devam eden törende, protokol üyeleri tören aracına binerek vatandaşları selamladı.
 
Konya Valisi Muammer Erol, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 90'ıncı kuruluş yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.
 
Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, şehit ve gazileri minnet duygularıyla andıklarını ifade eden Erol, "Cumhuriyetin bugün bizleri ulaştırdığı nokta, hepimize heyecan ve ümit vermeli, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeli, miletçe bağımsız yaşama azmimizi yenilemelidir. Şu husus asla unutulmamalıdır ki Türk milleti, bugün geldiğimiz noktadan daha aydınlık yarınlara ancak Cumhuriyet ile varabileceğinin bilincindedir. Milletimiz, Cumhuriyet rejimiyle kıvançlıdır" dedi.
 
Daha sonra resim, kompozisyon ve şiir kategorilerinde dereceye giren öğrencilerle uluslararası yarışmalarda madalya kazanan Konyalı milli sporculara protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.
 
Kutlamalar, halk oyunları gösterisi ve geçit töreniyle sona erdi.