Beşgöz mevkisinde kaçak kazı yapan biri yabancı uyruklu beş kişi kazı esnasında suçüstü yakayı ele verdi.
 
Yaklaşık bir aydır definecileri takip eden Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı asayiş ekipleri, operasyon düğmesine bastı. Yenicekaya köyü Beşgöz pınarı doğansırtı mevkisinde yapılan kaçak kazılar esnasında baskın yapıldı.
 
İlçe Jandarma Komutanının bizzat yürüttüğü operasyonda suçüstü yakalanan S.T., S.B., S.G., C.A. ve Afgan uyruklu N.U. gözaltına alındı. Gece ilerleyen saatlere kadar olay yerinde devam eden incelemeler sonucunda, bir adet hilti, bir adet jeneratör ve kazı için kullanılan çok sayıda araç gereç ele geçirildi.
 
Yapılan incelemede definecilerin akşam saatlerinde hava kararınca kazı yaptıkları ve kazı çalışmalarını jeneratör yardımıyla hilti ile yaptıkları tespit edildi. İki ayrı yerde kazı yapan definecilerin bir yerde yüksekliği 1 metre, genişliği 1.40, uzunluğu ise 18 metre ebatlarında bir tünel kazdıkları diğer yerde ise merdivenle inilen 4 metre derinliğinde ve 2 metre uzunluğunda bir tünel kazdıkları tespit edildi.
 
İkinci tüneli kazmaya devam ettikleri esnada yakalanan defineciler incelemenin ardından karakola götürüldü. Yakalanan beş kişiden üçü geceyi nezarethanede geçirirken, ikisi serbest bırakıldı. Ertesi gün savcılığa sevk edilen üç şüphelinin savcı tarafından ifadeleri alındıktan sonra ikisi serbest bırakıldı. Gözaltında kalan Afgan uyruklu N.U. savcılık işlemlerinin ardından Konya İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi. Olay ile ilgili soruşturma devam ediyor.

.