Kent genelinde yaşanan hırsızlık olaylarıyla ilgili bir suç örgütünü takibe alan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, 8 ay süren izleme sonrası operasyon için harekete geçti.
 
Yaklaşık 30 ev ve iş yerinden 85 bin liralık hırsızlık yaptıkları iddia edilen, Hüseyin G'nin elebaşılığını yaptığı suç örgütü üyelerinin evlerine eş zamanlı baskın düzenlendi.
 
Çelik kasa soygunu, ziynet ve elektronik eşya hırsızlığına karıştıkları iddiasıyla 2'si çocuk, 3'ü kadın, 15 kişi gözaltına alındı.
 
Engin K.isimli şüphelinin Selçuklu ilçesi Şeker Murat Mahallesindeki evine güvenlik kamerası sistemi kurdurduğu, evin bahçesinde 2 kangal köpeği bulunduğu belirlendi. Polis, eve bahçedeki köpeklere ekmek verdikten sonra girdi.
Operasyona narkotik köpeği "Ares" de katıldı. Narkotik Büro Amirliği ekipleri, baskın yapılan evlerde bir miktar uyuşturucu madde ele geçirdi.
 
2 pompalı tüfeğin de bulunduğu baskınlarda gözaltına alınan 15 kişi, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.
 
Konhaber