Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet duruşmasına, tutuklu sanık Ali Kemal K. (53), taraf avukatları ile yakınları katıldı.
 
"Kasten adam öldürme" ve "yaralama" suçundan yargılanan Ali Kemal K, savunmasında; öldürülen Hüseyin Balcı'nın (47) evinin alt katında oturduğunu, önceden söz konusu kişi ve ailesiyle komşuluk ilişkilerinin iyi olduğunu söyledi.
 
Daha sonra komşularının sürekli gürültü yapması, gürültünün gece de devam etmesi, üst kattan halı silkelenmesi nedeniyle aralarında huzursuzluğun başladığını ifade eden Ali Kemal K, "Rahatsızlığımızı birçok kez dile getirdik. Savcılığa ve karakola giderek Balcı'yı şikayet ettim. Olaydan önce yine Balcı ve ailesiyle karakoldaydım. Bu tür huzursuzluklar nedeniyle tansiyon hastası oldum" dedi.
 
Anjiyo olduğu gün karakolda sabahladığını savunan Ali Kemal K, şunları kaydetti:
 
"Olay tarihinde Ramazan ayı olduğundan geç saatlerde yattım. Öğle saatlerinde uyumak istedim. Gürültü gelmeye başlayınca eşimi yukarıya gönderdim. Eşime ters cevap verilince ben de 'yeter artık, Allah kahretsin' diyerek bağırdım. Yaklaşık 15 dakika sonra Hüseyin Balcı kapımı çaldı. Bana hakaret edip, aşağıya indirmek istedi. Hakaretler devam edince sinirime hakim olamadım. Babamdan kalma ruhsatsız tabancamı aldım. Aşağıya inip, ateş ettim. Balcı'nın oğlu Mikdat'a da kızıma zarar verecek diye ateş ettim. Yaralanıp yaralanmadığını bilmiyordum. Daha sonra olay yerine gelen polise teslim oldum."
 
- Maktulün eşi sanığı yalanladı
 
Eşi öldürülen Münevver Balcı ise olay günü kapıyı çalan komşularının, 4 yaşındaki oğlu Muhammet'i kastederek, "Çocuğunla neden ilgilenmiyorsun" diye bağırdığını dile getirdi.
 
Kendisine küfür edilince durumu eşine bildirdiğini aktaran Balcı, "Durumu anlattığım eşim, sanıkla aşağıda konuşmak istedi. Eşim hakaret etmedi. Sanık, eşime 'tamam üstümü giyinip geliyorum. Bu işi bitirelim' dedi. Önce bir el silah sesi duyuldu. Eşim kaçmaya başlayınca Ali Kemal K, ateş etmeye devam etti. Pencereden bakarken Ali Kemal K, bana dönerek 'İnin aşağıya, hepinizi vuracağım' dedi. Biz de pencerenin önünden ayrıldık" diye konuştu.
 
Duruşma, tanık ifadelerinin dinlenmesi ve taraf avukatlarının savunma yapması için ertelendi.   
 
Fetih Caddesi'ndeki bir apartmanda, 11 Temmuz'da üst kat komşularıyla gürültü yaptıkları gerekçesiyle tartışan Ali Kemal K, Hüseyin Balcı'yı öldürdüğü, oğlu Mikdat Balcı'yı (21) da yaraladığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.