Konya 3’üncü Ağır Ceza mahkemesindeki cinayet davasının karar duruşması sanık avukatının savunmalarıyla başladı.

Ali Kemal K. bir kişiyi öldürmek, bir kişiyi de yaralamak suçundan son kez hakim karşına çıktı.

Sanık avukatı gürültü sonrasında başlayan tartışmanın, sanığın kızlarına hakaret edilmesi nedeniyle büyüyerek cinayetin yaşandığı ileri sürdü.


Sanık Ali Kemal K. ise hakarete uğradığını, gürültü nedeniyle de Balcı ailesinden birçok kez polis merkezi ve Cumhuriyet Savcılığına giderek şikayette bulunduğunu söyledi.

Davaya konu olan olay, geçtiğimiz Temmuz ayında Karatay İlçesi Hacıveyiszade Mahallesi'nde yaşanmıştı.
47 yaşındaki Hüseyin Balcı yaşadığı apartmanın önünde, oğlu 21 yaşındaki Mithat Balcı ise apartman içerisinde silahla vurulmuştu. 3 çocuk babası Hüseyin Balcı olay yerinde yaşamını yitirirken, karnından yaralanan Mithat Balcı hastaneye kaldırılmıştı. Balcı’nın komşusu 53 yaşındaki Ali Kemal K. elinde tabancayla apartmanın önünde gözaltına alınmıştı.

Duruşmaya katılan maktül Hüseyin Balcı’nın gözü yaşlı eşi Münevver Bağcı “Sanık, 4 yaşındaki oğlum Muhammet Emir’in gürültüsü nedeniyle kapıma gelerek bana hakaret etti. Ben en ağır cezanın verilmesini istiyorum. Eşim gözlerimin önünde can verdi, o günü bana ölsem de kimse unutturamaz… 3 çocuğumla bir başıma kaldım.” dedi.

Mahkeme başkanı araştırılacak başka hususun kalmadığı, karar vereceklerini belirterek sanığa son sözünü sordu.

Sanık Ali Kemal K. “Olay nedeniyle üzgünüm. Böyle olmasını istemedim. Pişmanım” dedi. 

Mahkeme sanığa Hüseyin Balcı’yı kasten öldürme suçundan önce müebbet hapis cezası verdi. Daha sonra bu cezayı iyi hal ve tahrik nedeniyle 15 yıla indirdi.

Sanığa ayrıca Mithat Balcı’yı yaraladığı için kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanık toplamda 25 yıl hapis, ruhsatsız tabanca bulundurmak suçundan ise 6 bin lira para cezası aldı.