İHH-AYDER Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Çağar, Mevlana Kültür Merkezi otopark alanında düzenlenen uğurlama töreninde, Suriye'deki savaş mağdurlarına yönelik yardımların "Sana ihtiyacım var" kampanyası kapsamında devam edeceğini söyledi.

Savaşın ağır şartları altında yaşayan insanların temel ihtiyaç maddelerinden yoksun olduğunu belirten Çağar, "Savaşın 3. yılında insani kriz daha artarak devam ediyor. Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar, açlık ve bulaşıcı hastalıklara karşı yaşam mücadelesi veriyor" dedi.

Çağar, İHH-AYDER olarak Suriye'de savaşın başladığı ilk günden itibaren yardımlara aralıksız devam ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"İHH tarafından başlatılan 'Sana ihtiyacım var' ve 'Komşuluk hakkı için' kampanyalarıyla geçtiğimiz günlerde Türkiye'den aynı anda 229 yardım tırı Suriye'ye gönderilmişti. Biz de 11 yardım tırını Konya'dan uğurlamıştık. Bugün yine kardeşlerimizi yalnız bırakmıyoruz. Cömert halkımızın desteği ile 5 yardım tırını Suriye'ye uğurluyoruz. Bu tırların içinde un, süt tozu, bebe bisküvisi ve kahvaltılık gıdaların yanında kıyafet ve ayakkabı gibi insani ihtiyaç malzemeleri bulunmaktadır."

Konuşmanın ardından yapılan dua ile tırlar, Suriye'ye gitmek üzere yola koyuldu.