Konya Büyükşehir Belediyesi, son 10 yılda gerçekleştirdiği çalışmalarla uluslararası kuruluşların yönetiminde yer alarak Konya’yı ve Türkiye’yi temsil ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlar, dünya şehirleri ile kurulan ilişkiler ve önemli birliklerde Türkiye’yi temsil ederek şehrin tanıtımını yaptıklarını ifade etti.

Kardeş şehir ilişkileri kurarak dünya şehirleri ile ilişkileri güçlendirdiklerini, Dünya Tarihi Şehirler Birliği, Dünya İpek Yolu Şehirleri Birliği’nin yönetimlerinde yer aldıklarını kaydeden Başkan Akyürek, “Yine, İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği yönetimi ile Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği’nin Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nda eşbaşkan olarak Türkiye’yi dünya arenasında temsil ediyoruz. Bunlar dünya şehirleri arasında Konya’mıza itibarlı bir yer kazandırıyor.

Konya’nın tanıtımını sağlıyor. Yatırım ve ziyaretçi akışına vesile oluyor” dedi.

KONYA İSTİKRARLI GELİŞİMİNİ SÜRDÜRÜYOR

Türkiye’nin marka şehirlerinden olan Konya’nın dünyanın marka şehirleri arasında yer alması sürecinin yaşandığını kaydeden Başkan Akyürek, alınan uluslararası ödüllerinden de bu sürece katkı sağladığını dile getirdi. Başkan Akyürek, “Konya, istikrarlı gelişimini sürdürüyor. Son yıllarda Avrupa ve dünyada alınan ödüller bunu gösteriyor. Konya’nın şehircilik adına sosyal-kültürel ve fiziki gelişmesiyle yaşam kalitesinin yükseltilmesi için yaptığı çalışmalar Avrupa İş Konseyi tarafından ödüllendirildi. Finansal Times FDI Dergisi tarafından Geleceğin Avrupa Kenti seçildi.  İrlanda’da yapılan Dünya Fakirlikle Mücadele organizasyonunda Sosyal Kart örnek olarak takdim edildi. Şehir içi ulaşımda bankaların temassız özelliğe sahip kartlarının kullanılması projesi dünyada ilk defa tam olarak Konya’da kullanılmaya başlandı ve uluslararası ödüller aldı” dedi.

Başkan Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile artık sadece Konya merkezinden değil, şehrin tamamının birlikte kalkınmasını sağlayarak Konya’nın dünyadaki yükselişine katkı sağlamaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

BÜYÜKŞEHİR’İN ÖRNEK HİZMETLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Büyükşehir Belediyesi’nin, yapılan örnek hizmetler nedeniyle aldığı ödüllerden bazıları şöyle: İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği’nden Kent Bilgi Sistemi ile “İdare ve Belediyecilik Sistemi”, Mevlana Kültür Vadisi Projesi ile “Belediye Hizmetleri, Çevre ve Çevre Düzenleme” alanlarında ödül,  Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı’ndan “Özürlü Dostu Belediye” ödülü, Türk Kızılayı’nın kuruluş yıldönümünde Somali ve Van’a yapılan yardımlar nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan altın madalya, AK Parti Genel Merkezi’nin düzenlediği proje yarışmasında “Sosyal Doku Haritası” ve “Sosyal Sorumluluk Projesi” ödülü,  TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından TBMM'nin himayesinde düzenlenen eTR Ödülleri’nde “Büyük Ölçekli Belediye” ödülleri, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın düzenlediği "Yaşanabilir ve Estetik Şehirler” yarışmasında ödül, Türkiye Yazarlar Birliği’nden Mesnevi ile “Jüri Özel”, Konya Vilayeti Salnameleri ve Konya Kadı Sicilleri ile “Kamu Yayıncılığı” ödülü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan “e-Devlet Kapısı’nda İlk Yer Alan Büyükşehir” ödülü,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü’nden Kent Bilgi Sistemleri kategorisinde “En İyi Uygulama Altyapısı” ödülü alındı.