Akyürek, Ereğli'nin Orhaniye ve Karapınar'ın Kesmez köylerinde vatandaşlarla buluşarak, yeni Büyükşehir Yasası ile gerçekleştirilecek yatırımları anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile tüm köylerin Konya'nın ve metropol ilçenin bir mahallesi haline geleceğini belirterek, su, kanalizasyon, toplu ulaşım, itfaiye, çevre, mezarlık gibi hizmetlerin Büyükşehir Belediyesi eliyle gerçekleştirileceğini vurguladı.

El ele vererek tüm problemlerini çözeceklerini, Konya'nın gücünü belde ve köylere getireceklerini dile getiren Başkan Akyürek, şunları kaydetti:

"Buralardan hiçbir şey alıp götürmeyeceğiz, buralara yatırım getireceğiz. Konya merkez 10 yıl içinde bir Konya daha oldu.
Yeni dönemde artık şehrin tamamının kalkınmasını sağlamamız gerekiyor. Konya merkezde 10 yılda 13 milyon 600 bin ağaç diktik. Yeni dönemde Türkiye nüfusu kadar, 80 milyon ağaç dikme hedefi koyduk. Konyamızın tamamında köylerimizde, beldelerimizde şehir ormanları ve koruluklar oluşturacağız. Her köyümüzde bu çalışmaları Orman Genel Müdürlüğümüz ile yapacağız. Bu da Konya'nın coğrafi yapısını, ekolojisi, iklimini etkileyecek."

Programlara AK Parti Konya Milletvekilleri Cem Zorlu, İlhan Yerlikaya, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Ereğli Belediye Başkan adayı Özkan Özgüven, Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka da katıldı.