Yapılan yeni bir araştırmaya göre aileler, çocuklarının okuluna düzenli olarak para, kitap, yapıştı­rıcı ve tuvalet kağıdı yardımı yap­mak zorunda kalıyor.

Araştırma, ülke genelindeki okulla­rın bütçe açıklarının çoğu zaman eği­tim gören çocukların anne ve babaları tarafından telafi edildiğini gösteriyor.Maliye Bakanı Philip Hammond, Pazartesi günü yaptığı 2018 Bütçesi açıklamasında, okullara ‘küçük eks­tralar’ için 400 milyon sterlin ayrı­lacağını belirterek okul müdürlerini kızdırmıştı.

Bütçe sunumunda açıklanan para okullara tek seferlik olarak ve­rilecek ve İngiltere’deki her ilkokula ortalama olarak 10 bin ve her ortao­kula ise 50 bin sterlin para düşecek.Maliye Bakanı bu açıklamaların­dan sonra okul müdürleri, sendika­lar ve muhalefet milletvekilleri ta­rafından okul bütçeleri üzerindeki baskıyı anlamamakla eleştirildi.

Hükümet ise okullara her zaman­kinden daha fazla para verildiğini ve okullara verilen para miktarının 2020 yılına kadar 43,5 milyar ster­line çıkarak rekor kıracağını ifade ediyor. Okul bütçeleriyle ilgili son yapılan araştırmanın verileri, okul­lar üzerindeki bütçe baskısını gözler önüne seriyor. Okulların on ailenin dördünden düzenli olarak finansal yardım yapmalarını talep ettiği, ai­lelerin üçte birinden fazlasının okul­lara yardım yaptığı ve yüzde 11’inin ayda 30 sterlinden fazla bağışta bu­lunduğu belirtiliyor.