CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın Konya Yolu'ndaki seçim ofisinin karşısında toplanan özel halk otobüsçüleri, Yavaş'ı bir televizyon kanalında özel halk otobüsleri esnafları hakkında söylediği söz dolayısıyla protesto etmek istedi. Bu sırada parti görevlileri ve Yavaş taraftarları halk otobüsçülerine saldırdı.
 
YAVAŞ'IN KORUMALARINDAN HAKARETLER
Beyaz TV muhabiri Gencay Ünal da, otobüs esnafıyla röportaj yaptığı anlarda çirkin bir saldırının hedefi oldu. Köprünün üstünde toplanan Mansur Yavaş'ın korumaları röportaja engel olmaya çalıştı. Yavaş'ın ekibi hakaretler yağdırarak açıklamanın yapıldığı alana geldi. 
 
BEYAZ TV MUHABİRİNE YUMRUK
Ünal'ın röportaj yapması engellenirken Yavaş'ın ekibinden bir kişi hakaret ederek sadece görevini yapan Beyaz TV muhabirine yumruk attı. Yavaş'ın ekibinde bulunan ve hepsinin üzerinde Mansur Yavaş'ın adı yazılı olan sarı yağmurluklu kişiler saldırganı saklamak için etten duvar ördü. Yavaş'ın ekibindeki bir kişi yumruklu saldırının demokratik hak olduğunu iddia etti. Halk otobüsü esnafı da saldırıya tepki gösterdi. 
 
'CHP'LİLER NEDEN TAHAMMÜL EDEMEDİ?'
Öte yandan Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Esnafı Odası Başkanı Ercan Soydaş, demokratik haklarını kullanmalarının engellenmeye çalışıldığını savunarak, 'Herkes her şeyi söylemekte serbestken biz demokratik hakkımızı ararken CHP'li arkadaşlar bu duruma neden tahammül edemediler, anlamadım' dedi. 
 
'KİMSE BİZİM EKMEĞİMİZLE OYNAMASIN'
CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın bir televizyon kanalında özel halk otobüsleri hakkında söylediklerini eleştiren Soydaş, şunları kaydetti: 'Belli ki Mansur Bey, özel halk otobüslerinin çalışma şekilleri ve mali yükümlülükleriyle ilgili çalışma yapmamış. Mansur Bey, sürekli EGO'nun trilyonlarca zarar ettiğini söylüyor. Dünyanın hiçbir yerinde kamu adına toplu taşıma hizmeti veren kurumlar kar amacı gütmezler. Bizler kendi yağında kavrulan bir camiayız, kimse bizim ekmeğimizle oynamasın. Biz açıklama yapmaya geldik ama bize, 'hırsızlar, defolun buradan' deyip üstümüze saldırdılar. Biz esnafız, bizi neden küçük görüyorlar?'