Türkiye, son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı ve yağmur yağışının görülmemesi nedeniyle 'kuraklık olacak mı?' endişesi yaşıyor. İstanbul barajlarında son 10 yılın susuzluk rekoru kırıldı, barajlardaki doluluk oranı ise yüzde 30,34'e geriledi. Ancak Meteoroloji'den iyi haber geldi. Meteoroloji verilerine göre bu pazar günü yurdun hemen hemen yarısında, pazartesi günü 3'te 2'sinde, salı günü ise hemen hemen tamamında yağmur yağışı görülecek. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, sıcak havanın etkisinde olan yurdumuzda hava sıcaklıklarını mevsim normallerinin 5 ila 12 derece üzerinde seyrettiği ancak hava şartlarının bu hafta sonundan itibaren etkisini kaybedeceği bildirildi.

Açıklamada, "Yurdumuzun, Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelecek olan yağışlı ve serin hava kütlelerinin etkisinde kalacağı tahmin ediliyor. Bu sistemin yurdumuzu 23.02.2014 Pazar günü batı bölgelerden başlayarak hafta başında iç ve doğu bölgelerimizde de yağışlara neden olduktan sonra 27.02.2014 Perşembe günü yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının hafta sonunda batı kesimlerde, hafta başından itibaren ülke genelinde hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor" denildi.