Konya Valisi Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bilim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.
 
Bilim Merkezi’nde son rötuşların yapıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’ya dışarıdan gelenlerin şehir girişinde anıtsal bir eserle karşılaştıklarını ifade etti.
 
Bilim Merkezi’nin mimari tarzı, inşaat teknikleri ve kullanılan malzeme ile özel yapı olduğunu da vurgulayan Başkan Akyürek, “Bilim Merkezi girişinde inşaatın teknik özellikleri, Gözlemevinin, Planetaryumun, inşaatta kullanılan özel tekniklerin neler olduğunu anlatan bir stant olacak. Otoparkın ve özel tasarım alanlarının yanında bahçenin bitkilendirmesi de Bilim Merkezi’ne uygun olarak yapılıyor.
 
100 bin metrekarelik alanda bu yapılanma gerçekleştirilirken devamında da büyük bir Bilim Parkı ve Sanayi Müzesi hayata geçirilecek” dedi.
 
Akıllı Bina olarak yapılan Bilim Merkezi’nin kullanacağı elektriğin bir bölümünü kendisinin üreteceğini de hatırlatan Başkan Akyürek, “Şehrimize yeni bir sembol eser daha kazandırmış oluyoruz. Gelecek kuşaklara bu günümüzün bir hatırasını da taşımış oluyoruz” diye konuştu.