Resmi Gazete

KAYNAK,RESMI GAZETE

1969 yılında doğan Mustafa Duman, ODTÜ İşletme Bölümü mezunu.

Mustafa Duman Londra'da City University CASS Business School'da MBA ve Marmara Üniversitesi Bankacılık Enstitüsü'nde Sermaye Piyasaları yüksek lisansı yaptı.

1994-2002 yılları arasında Esbank Teftiş Kurulu'nda çalışan, 2002-2007 yılları arasında Portekiz bankası Millenium'da Risk Yönetimi Birimi Başkanı olan Duman; ilk olarak 2007'de girdiği Morgan Stanley Menkul Değerler'de Ocak 2013'te Genel Müdür Yardımcısı, Şubat 2020'den itibaren vekaleten Genel Müdür olmuştu. Duman Mart 2020'de aynı bankada Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına getirilmişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) dört başkan yardımcısı var.

Mustafa Duman dışındaki başkan yardımcıları Emrah Şener, Uğur Namık Küçük ve Oğuzhan Özbaş.

Görevden alınan Murat Çetinkaya ise 2010-2017 arasında Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi, Halk Portföy Yönetimi AŞ kurucu Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmıştı.

Murat Çetinkaya, Haziran 2017'de Borsa İstanbul Grubu'na geçmiş; Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü, İstanbul Takas ve Saklama Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mart'ta da TCMB Başkanı Naci Ağbal'ı görevden almış ve yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nu atamıştı.

Mustafa Duman ve Şahap Kavcıoğlu, 2001 krizinde devletin el koyduğu bankalardan Esbank'ta aynı dönemde çalışmışlardı.