Konya'da bir öğrenci servisinin otomobille çarpışması sonucu 1 kişi öldü, çoğunluğu öğrenci 19 kişi yaralandı. Kaza sonrası olay yerine gelen öğrenci aileleri, çocuklarını görünce gözyaşı döktü. Çocuğuna kavuşan bir anneyi ise eşi tokatlayarak şoktan çıkarmaya çalıştı.


Kaza, merkez Karatay ilçesi Saçlı Kasap Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Zeki Güneş idaresindeki 42 C 0926 plakalı servis midibüsü okul çıkışında öğrencileri alarak yola çıktı. Saçlıkasap Caddesinden seyir haline olan midibüs, ara yoldan çıkan Ramazan Demir idaresindeki 42 AZB 19 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle servis aracı caddede bulunan boş eve çarpıp devrildi. Kazada servis aracındaki öğrenciler, çevredeki vatandaşların yardımı ile kurtarıldı. Otomobilde bulunan 3 kişi ise sıkıştıkları yerden itfaiye ekiplerinin yardımıyla çıkarıldı. Midibüste bulunan 17 öğrenci ile otomobilde bulunan 3 kişi yaralandı. Yaralılardan hastaneye kaldırılan 23 yaşındaki Selahattin Oruç hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsünün ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.


Öte yandan; olay yerine gelen öğrencilerin yakınları panik yaşayarak çocuklarını aramaya başladı. Ambulanstan indirilen çocukları gören aileleri gözyaşlarına hakim olamadı. Şoka giren bir kadını ise, kocası tokatlayarak ayıltması dikkat çekti.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.