Dershanelerin özel okula dönüşmeleri için bu kurumlara "kapasiteyi doldurma garantisi" vermeyi planlayan Milli Eğitim Bakanlığı, dönüşecek kurumlar için "garanti" olacak öğrencileri devlet okullarından toplayacağı talep listelerinden belirleyecek.
 
Dershanecilerin özel okula dönüşmeleri halinde kontenjanlarının boş kalması endişesini gidermeye yönelik bu formülün detayları, AK Parti milletvekillerine aktarıldı.
 
Gazetevatan'ın haberine göre; devletin öğrenci başına 2500 TL'lik eğitim desteği teşviki karşılığı özel okula dönüşen kurumlarda ailesinin cebinden eğitim ücreti olarak tek kuruş çıkmadan okuyacak öğrencilerin belirlenmesi için önce tüm okullarda talep listeleri oluşturulacak.
 
Türkiye genelinde oluşturulacak talep havuzundaki öğrenci sayısının, dönüşen kurumlardaki boş kapasitesinin üstünde olması durumunda, kademeli olarak "başarı" ve "gelir durumu" kriteri ile eleme yapılacak. Eğitim desteği teşviki ve kapasite garantisinde kota olmayacak. Ayrıca dönüşümü kabul eden kurum, eğitim desteği teşviğinin yanı sıra yatırım teşviği ve yatırım maliyet desteği teşviklerinden de yararlanabilecek.
 
Bu arada AK Parti milletvekilleri, kısa sürede hayata geçirilmesi planlanan dershane düzenlemesine ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek üzere sahaya çıkıyor. AK Parti milletvekillerine gönderilen bilgi notunda, "İçinde sağduyu sahibi her insan dershane sektörünün eğitim sistemi üzerinde oluşturduğu olumsuz etkilerden şikâyetçidir. Dolayısıyla dershanelerin eğitim sistemi üzerinde, çocuklarımız üzerinde ve sağlıklı bir eğitim politikası oluşturulması sürecinde olumsuzluklara neden olduğu üzerinde hemen herkes ittifak etmektedir" denildi.
 
Dershaneci raporlanıyor
 
Milli Eğitim Bakanlığınca, dershane ve özel etüt eğitim merkezi temsilcileriyle yapılan toplantılarda yapılan öneriler ve anket sonuçları rapor haline getirilerek Milli Eğitim Bakanı Avcı'ya sunulacak. Toplantılara Antalya'da 380, İzmir'de 420, İstanbul'un Avrupa yakasında 600, Anadolu yakasında 300, Ankara'da 450 dershane temsilcisi katıldı