Kayıtlarda, katil soğuk kanlılıkla yol kenarında bekleyen öğretmeni bıçaklayıp hızlıca olay yerinden kaçıyor.
İstanbul Valiliği'ne yakın Aksoy Aykın Pasajı önünde meydana gelen bıçaklama anı kameralara saniye saniye yansıdı. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve çevredeki bir iş yerinin kamerasına da yansıyan olayda zanlı E.K. (20), yol kenarında bekleyen Sezai Acartürk'e (41) yaklaşıyor ve sırtından bıçaklayıp olay yerinden hemen kaçıyor.
Sabah saat 8.45'te meydana gelen olayda, bilgisayar öğretmeni Sezai Acartürk'ün, saat 09.00'da Fatih Projesi kapsamında öğretmenlere verilecek 'Bilinçli Güvenli İnternet Kullanımı Semineri'ne katılmak için İstanbul Erkek Lisesi'ne gitmeye çalıştığı öğrenildi. Seminere gitmeden önce bir pasajın önünde dururken, farkında olmadığı bir anda E.A. isimli bir şahıs kendisine hızlıca yaklaşıp bıçaklayıp hemen olay yerinden kaçıyor.
Olay sonrası ağır yaralanan Acartürk, hemen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaklaşık 48 saat komada kalan talihsiz öğretmen bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay yerine yakın kameraların görüntülerini izleyen polis, kısa sürede katil zanlısı E.K.'yi yakaladı.
Cerrahpaşa'da Tıp Fakültesi Acil önünde oğlunun cenazesini bekleyen acılı ailenin üzgün olduğu gözlendi. Anne Fatma Acartürk, evladını kaybettiğini ve yapanın cezalandırılmasını Allah'tan istediğini söyledi. Elinde Türk bayrağıyla bekleyen baba Ahmet Acartürk ise oğlunun görev şehidi olduğunu söyledi.
Acartürk, "Bir tane yavrum vardı o da bıçaklanarak İstanbul şehidi oldu. Göreve giderken Milli Eğitim önünde görev şehidi olmuştur. Polisler yapan kişiyi yakaladı. Arkadaşları olaydan hemen sonra hastaneye getiriyor ve 48 saatlik yoğun bakımdan sonra vefat etti. Bütün çabalara rağmen kurtaramadık." dedi.
Sezai Acartürk'ün eşi Serap Kocatürk ise, "Çok acı bir durum. Hiç kimse durduk yere böyle haince saldıramaz. Yani İstanbul'un göbeğinde ya söyleyemiyorum ne diyebilirim ki." ifadelerini kullandı. Acılı aile, polisin kendilerine oğullarını bıçaklayan E.K.'nin çok sayıda sabıkasının olduğunu ve o gün yarım saat içinde 2 kişiyi daha bıçakladığı bilgisini verdiklerini söyledi.
Sezai Kocatürk'ün cenazesi Adli Tıp Kurumu'na gönderilip, orada yapılacak incelemeden sonra defnedilmek üzere memleketi Manisa'nın Sarıgül ilçesi Bağlıca Köyü'ne götürülecek.