KTO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, Türkiye’de dönem dönem yaşanan siyasi krizlerin temelinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yatmakta olduğunu belirterek, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçim döneminde de TBMM’yi çalışamaz hale getirecek Gezi Parkı Olayları, 17 Aralık Operasyonu gibi girişimleri gördüklerini söyledi. 
 

Konya Ticaret Odası (KTO) Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, KTO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Ahmet Arıcı’nın yönettiği toplantıda Oda faaliyetleri ile gündemdeki ekonomik ve sosyal konular değerlendirildi.

Konya Ticaret Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, toplantıda yaptığı konuşmada, “Türkiye’de bugün yaşanılan işsizlik, ekonominin bir sonucu değil, 28 Şubat’ta ortaya çıkan siyasi bir sürecin eğitim sistemine verdiği zararlardır. 28 Şubat sürecinden önce Türkiye dünyadaki gelişmiş ülkeler gibi yüzde 35 düz lise yüzde 65 meslek lisesi oranına sahipti.

28 Şubat sürecinin eğitim politikasıyla düz
lise, meslek lise oranı tersine döndü. Diğer taraftan ülkemizin son yaşadığı ara rejim olan 28 Şubat’tan büyük bir ders çıkarttık. Bu süreçten rahatsız olan halkımız gerçek demokrasiyi talep eder duruma gelmiştir. Halkımız geçmişte Demokrasi-Ekonomi-Güvenlik kavramları arasında tercih noktasında bırakılmak zorunda kalmıştı. Bu üç kavramın bir arada yürütülemeyeceği fikri dayatılmıştı. Bugün bu üç kavramı bir arada güçlendirdiğimizde ülkemizin büyük bir devlet olma yoluna girdiğini görmekteyiz” dedi.

Türkiye’de dönem dönem yaşanan siyasi krizlerin temelinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yatmakta olduğunu vurgulayan Başkan Öztürk, “Ülkemizde Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu’nun başkanı, ordunun da başkomutanıdır. 1923’ten beri böylesine önemli bir makamın her seçiminde çok sert tartışmalar yaşanmıştır. TBMM çalışamaz hale geldiğinde darbelere, muhtıralara şahit olduk. Son seçim döneminde de TBMM’nin cumhurbaşkanını seçemeyecek hale geldiğinde E-Muhtıra olayını yaşadık. Ülkemiz
ekonomisine zarar veren, uluslararası alanda itibarımızı zedeleyen bu seçim süreçleri istikrarsızlık olarak devam etmektedir. Türkiye yeni bir cumhurbaşkanlığı seçim sürecine girmiştir. Bu seçim döneminde de TBMM’yi çalışamaz hale getirecek Gezi Parkı Olayları, 17 Aralık Operasyonu gibi girişimleri görmekteyiz. Ülkemiz bugüne kadar çok daha zor süreçleri atlatmıştır. Ülke olarak şu an içinde bulunduğumuz süreci de atlatarak 2023 ideallerine tüm hızımızla ulaşacağız. Bu dönemde iş âlemi olarak bize düşen görev daha çok çalışma gayretidir. Konya özel sektörü olarak bu sıkıntılı sürecin atlatılması için çalışmaya devam
ediyoruz. Şehrimiz ocak ayında ihracatını bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 47 oranında artırmıştır. Bu rakam Konya’nın kararlılığını göstermektedir. Bizler çok çalışmaya devam ettiğimiz müdetçe hem şehrimiz hem de ülkemiz kazanacaktır” dedi.

Konuşmasına Konya Ticaret Odası’nın geçen bir aylık dönemdeki faaliyetleri ile devam eden Başkan Öztürk, “KTO Eğitim ve Sağlık Vakfımızın Genel Kurulu’nda, Vakıf senedinde yapılan değişiklikle Vakfın kurumsallaşmasını sağladık. Genel Kurulumuzda üyelerimizin tamamının talebi ile Üniversitemiz yönetiminde de kurumsal bir yapı oluşturmak için girişimlerimize başladık. Konya Ticaret Odası, Vakıf, Üniversite, Fuar Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi ile bu beş yapının bütünleşerek tek elden güçlü bir şekilde yönetileceği kurumsal bir koordinasyon sağlayacağız” dedi.