Konya Ticaret Odası Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, 2013 yılı işsizlik rakamlarını değerlendirdi.

Öztürk, “2013 yılında haziran ayından beri Türkiye ekonomisindeki risklerin su yüzüne çıkmasına rağmen Konya üretime, istihdam oluşturmaya devam etmiştir. 2012 yılında Konya-Karaman bölgesinin işsizlik oranı yüzde 6,1 iken 2013 yılında 1,4 puanlık azalış ile yüzde 4,7 seviyesinde gerçekleşmiştir. Konya Karaman bölgesindeki işsizlik bu dönemde Türkiye ortalamasından 5 puan aşağısındadır.

Konya 26 bölge içerisinde en düşük işsizlik ile birinci sırada yer almıştır' dedi.

 

Konya ekonomisinin Türkiye ekonomisine pozitif katkı yapmaya devam ettiğini aktaran Öztürk, '2013 yılında ihracat artış hızını artıran Konya işsizliği düşürmede de büyük bir başarı yakalamıştır. Bu durum Konya’nın her şartta üretime, yatırıma devam ettiğini göstermektedir. Konya bu başarısını yeni teşvik sistemindeki dezavantajına rağmen yakalamıştır. Şehrimiz, teşvikte ikinci bölgede yer alarak diğer bölgelere göre rekabette geri düşmesine rağmen; üretmeye, katma değer oluşturmaya, yurt dışına açılmaya, istihdam sağlamaya devam etmiştir.' ifadelerini kullandı.

Öztürk açıklamasını şöyle tamamladı:

'Konya’nın dezavantajlarına rağmen her geçen yıl ekonomisini büyütmesinde özel sektörün payı çok büyüktür. Her zaman ifade ettiğimiz gibi Konya ülkemiz ekonomindeki sarsıntılara rağmen çalışmaya, üretmeye devam etmiştir. Açıkça ifade etmeliyiz ki son on iki yılda büyük bir sıçrama gösteren Konya ekonomisi 2013 yılında Türkiye’nin yıldız şehri olmuştur. Ülkemizin ekonomisindeki son dönemdeki sıkıntılardan nasıl sıyrılabileceğini Konya göstermiştir' 

Selçuk Öztürk, üke ekonomisine katkı sağlayan Konyalı firmaları kutladı.