Niğde’de yol kontrolü yapan jandarmaya ateş açılması sonucu 1 asker ve 1 polis şehit oldu. Aracı gasp edilen 1 kişinin de hayatını kaybettiği saldırıda, 6 asker yaralandı. Üç saldırgandan ikisi yaralı olarak yakalandı.

Ulukışla ilçesinde Cebelli viyadüğünde yol kontrolü yapan jandarma görevlilerine saldırı yapıldı.

Ulukışla-Adana otoyolu 7’nci tünel çıkışı Cebelli viyadüğünde sabah saat 11.30 sıralarında durdurulmak istenen 55 K 088 plakalı kamyonetten uzun namlulu silahlarla jandarma timlerinin üzerine ateş açıldı.

Ateşte iki jandarma görevlisi yaralandı. Saldırının ardından kamyonet, Aksaray yönüne doğru kaçtı. Jandarma ile özel harekata bağlı polisler, kamyonetin peşine düştü.

Eminlik köyüne kaçan saldırganlar sağlık ocağına girerek içeridekileri rehin aldı.

Kaçmaya çalışan saldırganlar ile güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Açılan ateşte 2 asker ve 1 polis şehit oldu; 6 asker de yaralandı.

Bir saat süren çatışmada, iki saldırgan da ağır yaralandı.

BİR SALDIRGAN ARANIYOR
Kamyonette bulunan diğer şüpheli ise yaya olarak kaçmayı başardı. Saldırganın yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Bu arada, Suriyeli oldukları öğrenilen saldırganların, gasp ettikleri aracın sahibini de öldürdükleri belirlendi.

SALDIRIDA SURİYELİ ŞÜPHESİ
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkçe bilmedikleri tespit edilen saldırganların Suriye vatandaşı olduğununun kendisine iletildiğini söyledi.

ERDOĞAN: ALÇAKÇA BİR TERÖR EYLEMİ
Sakarya'da düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise saldırıyı "alçakça bir terör eylemi" olarak nitelendirdi.