Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği’nin katkıları ile Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yılı kapsamında “Çanakkale Şehitlerine Saygı Turu” yapılıyor. Konya-Çanakkale arası gerçekleştirilecek tura katılacak bisikletçiler düzenlenen törenle uğurlandı.
 
  Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği’nin katkıları ile organize edilen “Çanakkale Şehitlerine Saygı Turu”na katılacak bisikletçiler için uğurlama töreni düzenlendi.
Kültürpark’ta düzenlenen ve Konya’daki bisiklet topluluklarının üyeleri ile bisiklet sporcularının katıldığı törende konuşan Çanakkale’ye gidecek bisikletçilerin grup lideri Sadi Bendeş, “Bisiklete ve bisiklet yollarına yaptığı yatırımları nedeniyle takdirle karşılanan Büyükşehir Belediyesi’nin, böyle önemli bir günde bu çok yönlü farkındalık etkinliğine verdiği destek Konya’mızı her yönüyle bir bisiklet şehri haline getirecektir” dedi.
 
Bendeş, katkıları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz’a teşekkür etti.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz ise, Çanakkale Savaşı’nda Konya’nın da binlerce şehit verdiğini belirterek, Konya’dan yola çıkacak bisikletçilerin Çanakkale’ye Konya’nın toprağını götürerek şehitleri anacaklarını söyledi. Fatih Yılmaz, “Çanakkale hepimiz için öyle duygu dolu bir yer ki, bütün gençlerimizin, çocuklarımızın mutlaka görmesi gerekiyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi ve Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği olarak bu tür etkinliklere her zaman destek veriyoruz” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Fatih Yılmaz, Konya toprağı bulunan bir keseyi Sadi Bendeş’e teslim etti.
 
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yılı nedeniyle düzenlenen şehitlere saygı turu kapsamında yola çıkan 10 kişilik grubun ardından 16 Mart’ta da 30 kişilik grup hareket ederek 18 Mart’ta Çanakkale’de buluşacaklar.