İngiltere’de 2 ve 19 yaş aralığın­daki çocuk ve gençlerin sekizde bi­rinin, ruh sağlığına bağlı rahatsızlığı olduğu ortaya çıktı.

NHS tarafından yayınlanan ve­riler, ruh sağlığı sorunlarının 11 yaşına kadar erkekleri, 17 yaş ve sonrasında ise kızları daha çok et­kilediğini gösteriyor.17 yaşından sonra genç kızlarda ruh sağlığı rahatsızlıkların büyük oranda artmasında sosyal medyada fazla vakit geçirmeye bağlı sorunla­rın da etkili olabileceği belirtiliyor.11 ve 16 yaş aralığında hem erkek hem de kız çocuklarının ruh sağ­lığı rahatsızlıklarına yakalanma ih­timallerinin eşit olduğu görülüyor.

13 yılın ardından ilk kez resmi olarak yayınlanan veriler, 9 bin 117 genç ve çocuğu kapsayan araştırma sonrasında elde edildi.

Araştırma geçen yıl yapılmasına rağmen, sonuçlar Perşembe günü yayınlandı.Böyle bir araştırma en son 2004 yılında yapılmış ve sonuç­ları da 2005 yılında yayınlanmıştı.O dönemki araştırmada ise klinik açıdan teşhis konulmuş bir ruh sağ­lığı rahatsızlığı olan çocuk oranının onda bir olduğu bulunmuştu.

Söz konusu araştırma, yaşları 5 ila 15 arasında olan çocukları kap­sıyordu.