URAP tarafından 2010 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen araştırma kapsamında üniversitelerin makale sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, atıf sayısı, toplam dergi etkinlik çarpanı, dergi atıf etkinliği toplamı ve uluslararası işbirliği kriterleri sıralama için ölçü alınıyor.
 
TÜRKİYE’DEKİ 125 ÜNİVERSİTE SIRALAMAYA DAHİL EDİLDİ
     
Sıralamaya bu yıl Türkiye’de bulunan 175 üniversiteden 125’i dahil edildi. Türkiye Özel Sıralaması’nda Hacettepe Üniversitesi 808 puanla birinci sırada yer alırken, ODTÜ 799 puanla ikinci, İstanbul Üniversitesi 740 puanla üçüncü, İstanbul Teknik Üniversitesi 734 puanla dördüncü, Ege Üniversitesi 732 puanla beşinci sırada yer aldı. Sıralamaya geçtiğimiz yıl 18'inci olarak giren Selçuk Üniversitesi, bu yıl 4 basamak birden yükselerek 14’üncülüğe yükseldi.
 
 
Selçuk Üniversitesi, toplamda 620 puanla Koç Üniversitesi’nin hemen altında, Atatürk Üniversitesi’nin ise bir basamak üzerinde yer aldı. ‘Devlet Üniversiteleri’ Kategorisi’nde ise Selçuk Üniversitesi 11. sırada yer aldı.
 
HANGİ ÜNİVERSİTELERİ GEÇTİ?
 
Selçuk Üniversitesi 3 büyük şehir dışında Anadolu üniversiteleri arasında sıralamada yer alan ilk üniversite oldu. Selçuk Üniversitesi, Çukurova, Ondokuz Mayıs, Marmara, Dokuz Eylül, Yıldız Teknik, Karadeniz Teknik, Akdeniz, Uludağ ve Anadolu Üniversitelerini geride bıraktı. Yoğun rekabetin yaşandığı dünya sıralamasında ise Selçuk Üniversitesi ‘Dünyanın En İkinci 500 Üniversitesi’ arasında yer aldı.
 
REKTÖR GÖKBEL, “TIRMANIŞIN SÜRECEĞİNE İNANIYORUM”
 
Türkiye sıralamasında 4 basamak birden yükselmenin önemli bir başarı olduğunun altını çizen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Ayrıca sıralamaya Anadolu’dan giren ilk üniversite olmamız, Selçuk Üniversitesi’nin Anadolu üniversiteleri arasında zirvedeki yerini iyice perçinlediğini göstermektedir. Sıralama incelendiğinde İstanbul’dan 6, Ankara’dan 5 İzmir’den ise 2 üniversite yer alıyor. Devlet Üniversiteleri sıralamasında 11, Tıp Fakültesi Bulunan Üniversiteler sıralamasında ise 7. sırada yer alıyoruz. Dünya sıralamasında ise daha önce koyduğumuz ilk 500 hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımız sürüyor. Selçuk Üniversitesi’nin önümüzdeki yıllarda dünya ve Türkiye sıralamasında yukarılara doğru tırmanışını sürdüreceğine inanıyorum” dedi.