SÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Süleyman Karaçor, KonyaÇalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Lokman Ceylan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Karaçor, "Kariyer planlamasında bilimsellik ve nerede, nasıl davrandığımız çok önemlidir.

Okullarınız bitmeden öncelikle doğru işi seçmek ilk önceliğinizdir. İş seçiminizi doğru yaptığınız takdirde hayatınızı da şekillendirmeniz kolay olacaktır. Doğru iş seçimi ve işinizdeki performansınız size başarıyı ve kariyeri getirecektir. Çalıştığınız arkadaşlarınızla sevgi ve saygı ortamı kurmaya çalışmanızı öneririm. Başarılı çalışmalar bu şekilde sağlanmaktadır. Doğru iş seçimi size doğru eş seçimini yapmanızı da sağlayacak ve başarı kendiliğinden gelecektir. Dağın tepesindeki çam olamazsanız, vadideki çalı olun ama oradaki en iyi çalı siz olmalısınız. Kazanmak ya da kaybetmek ölçü değildir. Kişi her ne ise en iyisi olmalıdır” diye konuştu.

 

Ceylan ise “Hayatınızın genç yaşında toz pembe gördüğünüz şeylerin yarın hayatınızdan gideceğiniz bilin. Çok okumanız, çalışmanız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından hazırladığı “Üniversite Bensiz Olmaz” konulu sunumunu gerçekleştiren Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Alişan Kapaklıkaya, şunları kaydetti:

“Duygular insanları birbirine yaklaştırırken, düşünceler uzaklaştırır. Çocukken ruhumuza dikilenler bizimle yeşeriyor. İnsanların özgüven sıkıntılarının temelinde çocukluğunda yaşadıkları yatar. Bizler sevgiden mahrum büyüdüğümüz için bir taraflarımız eksik kaldı. Ben sizin yüreğinize dokunmaya geldim. Çünkü yüreğine merhaba diyebildiğin insanın beynine de merhaba diyebilirsin. Söylemek istediklerinizi yaşarken söyleyin. Biz beyinlere dokunurken yürekleri unuttuk. Yüreğinizden istemediğiniz birşeyi bedeninizde yerine getirmez. Sevginizi ve yüreğinizi koyduğunuz zaman kariyer de yapabilirsiniz. Kariyer öncelikle sizin kendinizi sevmenizle başlar. Ölünceye kadar kendinizi güncelleyebiliyorsanız başarılısınız demektir. Engeller sıradan insanların sıradışı olmalarını sağlayabilir ve sizler de engellerin sizi geliştirmesi için çalışın. Ülkemizde makamından güç alanlar ve makamına güç verenler var. Sizler makamına güç verenler olun. Bunun için de okuyun ve kendinizi doldurun. Siz kendinizi doldurdukça daha da mütavizileşirsiniz ve bu da başarıyı getirecektir.”

Programın ardından Ceylan, Alişan Kapaklıkaya’ya katılımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.