Seydişehir Belediye Başkanlığına seçilen Mehmet Tutal, Ak Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci, İlçe Başkanı Kemalettin Atalay ve meclis üyeleriyle birlikte Seydişehir Belediyesine gelerek Abdulkadir Çat'tan görevi devraldı.

Devir teslim töreninde konuşan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal "Ben yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerin üzerine devam etmeye gayret edeceğiz. Yeni hayatında başarılar, mutluluklar, huzur ve güven diliyor, kendisine Kur'an-ı Kerim ile bayrak hediye etmek istiyorum" dedi.

2009-2014 yılları arasında Seydişehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Abdulkadir Çat  ise "Vatandaşımızın yüzde 47 oyla bu göreve layık gördüğü Mehmet Tutal başkanımızı kutluyorum.  Memleketimize hayırlı, güzel eserler kazandıracağına yürekten inanıyorum. Seçilmiş tüm meclis üyelerini tebrik ediyor, Seydişehir için çok hayırlı kararlar alacaklarına yürekten inanıyorum. Rabbim cümlemizi, memleketimiz, hemşerilerimiz ile birlikte yolumuzu, bahtımızı, şansımızı açık etsin” dedi.

Yapılan duanın ardından Belediye Başkanı Mehmet Tutal, önceki Başkan Abdulkadir Çat'ı belediye binasından uğurladı.