Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye-Irak hudut bölgesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı 48. Hudut Tugay Komutanlığı Şırnak Uludere-Gülyazı sorumluluk sahasında yer alan Beyaz Tepe Üs Bölgesi ile Karaçalı Tepe arasında yol yapım çalışmalarını sürdüren iş makineleri ve bu iş makinelerinin emniyetini sağlayan unsurlara bölücü terör örgütü mensuplarınca hududun Irak tarafından roketatar ve hafif silahlar ile taciz ateşi açıldığı belirtildi. Açıklamada, "Yapılan taciz ateşine, iş makinelerinin emniyetini alan unsurlarımız tarafından ateşle anında karşılık verilmiştir. Olayın meydana gelmesini müteakip bir insanlı keşif uçağı ve iki adet AH-1W Kobra taarruz helikopteri olay bölgesine yönlendirilmiştir" denildi.
"SURİYE SINIRINI YASA DIŞI GEÇMEYE ÇALIŞAN GRUP, AÇILAN UYARI ATEŞİNE ATEŞLE KARŞILIK VERDİ"
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan diğer bir açıklamada ise, Türkiye-Suriye hududunda Kara Kuvvetleri Komutanlığı Şanlıurfa Viranşehir Onbaşı Gök Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında 30 kaçakçının Suriye'den Türkiye'ye doğru hudut hattına yaklaştığının görüldüğü belirtilerek, tespit edilen bu durum üzerine bölgeye Onbaşı Gök Hudut Karakolu'ndan bir Ani Müdahale Timi (AMT) sevk edildiği kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:
"AMT, söz konusu şahıslara hududa yaklaşmamaları konusunda 'Dur' ikazında bulunmuştur. 'Dur'' ikazına uymayan şahısların sınırı yasa dışı olarak geçmeye teşebbüs etmeleri üzerine havaya uyarı atışı yapılmıştır. Uyarıları dikkate almayarak hududa ilerlemeye devam eden şahıslar, AMT personelinin üzerine hafif silahla ateş açmış, açılan ateşe AMT personeli tarafından ateşle karşılık verilmiştir. Unsurlarımızın açtığı bu karşı ateş üzerine kaçakçı şahıslar Suriye tarafına, geldikleri istikamete doğru kaçmışlar ve şahısların kaçakçılık girişimi engellenmiştir. Olay hakkında Şanlıurfa Valiliği'ne ve 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'na bilgi verilmiştir."
Kaynak: İHA