Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi’nde, Volkan Bayar (37) isimli bir doktora öğrencisi, dekanın odasına girerek kurşun yağdırdı. Saat 15:00 sıralarında meydana gelen silahlı saldırısı sonucu aralarında dekan yardımcısının da bulunduu 4 öğretim görevlisi hayatını kaybetti. Şüpheli Volkan Bayar polis tarafından yakalandı.

FOTO:İHA – Sİlah sesleri üzerine kampüstekiler büyük panik yaşadı.

 Sİlah sesleri üzerine kampüstekiler büyük panik yaşadı.

KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

olenler

Öldürülenlerin; Dekan Yardımcısı Dr. Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, öğretim üyesi Dr. Serdar Çağlak ve Araştırma Görevlisi Yasir Armağan olduğu bildirildi. Şüpheli Yasin Bayar, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

SALDIRGAN FETÖ SORUŞTURMASI GEÇİRİYORMUŞ

Saldırının nedeni henüz belirlenemezken, büyük korku yaşayan öğrenciler ve öğretim görevlileri üzerindeki şoku uzun süre atamadı. Kampüse çak sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Saldırgan akademisyenin, FETÖ’den soruşturma geçirdiği öğrenildi.

FOTO:İHA – Saldırı sonucu kampüste büyük panik yaşandı.

Saldırı sonucu kampüste büyük panik yaşandı.

REKTÖRDEN AÇIKLAMA

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek şunları söyledi; “Volkan ismindeki bir araştırma görevlimiz, dekan beyin odasına giriyor. Dekan bey orada tesadüfen yokmuş. Fatih Bey varmış, onu vurmuş. Daha sonra dekan yardımcımız ve üst katta 2 araştırma görevlimizi de vurmuş. Daha sonra elinde tabanca ile binayı terk ettikten sonra güvenlikçilerimiz takip ekmişler. Biraz ileride polis derdest etmiş. Durum bundan ibaret. Şu anda şimdilik 4 ölümüz var. Başımız sağ olsun. Osmangazi Üniversitesi camiası olarak inşallah bu tür hadiseleri bir daha yaşamayız. Başımız sağ olsun”

Foto: İHA

SINAVLAR İPTAL EDİLDİ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi resmi internet sitesinden yapılan açıklamada ise “Bugün (05 Nisan 2018 Perşembe) öğleden sonra Eğitim Fakültesi'nde yapılacak olan tüm sınavlar iptal edilmiştir.” denildi.