Türkiye İstanbul 'daki bombalı saldırı haberiyle kahroldu. İstanbul Vezneciler 'deki terör saldırısıyla ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İstanbul'un Vezneciler semtindeki Şehzadepaşa Caddesi'nde saat 08.40 sıralarında, Çevik Kuvvet'i taşıyan otobüsün geçişi sırasında büyük bir patlamameydana geldi. Saldırı anında iki Çevik Kuvvet otobüsünün bölgeden geçtiği belirtildi. Otobüslerden biri patlamanın şiddetiyle ters döndü. Olayda 7 polis şehit oldu, 4 sivil hayatını kaybetti. Celal Ağa Konağı Oteli önünde meydana gelen patlamanın hedefi, İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ne nöbet değişimi için giden Çevik Kuvvet ekibiydi.

İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyazıt Vezneciler'de meydana gelen patlamanın ardından, olay yerine incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından olaya ilişkin açıklamalarda bulunan Şahin, şunları kaydetti:

"Bugün saat 08.40 sıralarında Vezneciler semtimizde yoldan geçen çevik kuvvet polisimizi taşıyan araçlara, bombalı araçla saldırı yapılmıştır. Bunun neticesinde 7 polis, 4 vatandaşımız hayatlarını kaybetmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 36 kişi de yaralanmıştır. Bunlardan şu anda durumu ağır olan 3 kişidir. Konuyla ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Daha detaylı bilgileri size ayrıca gelişmeler oldukça vereceğiz."

SİLAH SESLERİ DUYULDU

Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşaltıyor.  Bu arada, patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu öğrenildi. İlk bulgular patlamanın terör saldırısı olduğu yönünde. Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında park halindeki bir otomobilin patlatıldığı yönünde iddialar var. Patlamanın canlı bomba mı olduğu, bir aracın uzaktan kumandayla mı patlatıldığı ihtimalleri araştırılıyor. Bölgede yeni bir patlama riskine karşı da geniş güvenlik önlemleri alındı. 


İKİNCİ PATLAMA SESİ

İlk patlamadan bir süre sonra bir patlama sesi daha duyulduğu ve bu patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı iddia edildi. Ancak yetkililer bu patlamanın doğalgazdan değil, kontrollü bir şekilde bomba imha uzmanları tarafından gerçekleştirildiği bilgisini verdi.


BOMBA İMHA UZMANLARI BÖLGEDE

Bomba imha ekipleri, olay yerindeki şüpheli beyaz renkli minibüste tuzaklama ihtimaline karşı inceleme yapıyor. Beyaz minibüsün kontrollü şekilde patlatılacağı öğrenildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin de, patlamanın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu.




MOTOSİKLETLİ POLİS KAZA YAPTI

Öte yandan motosikletli polis İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binası önünde kaza yaptı. Yaralı polis, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.


TAHRİBAT BÜYÜK

İstanbul Belediyesi'nden Vezneciler'e kadarki bölge polis tarafından çevrildi. Patlamanın etkisiyle geniş bir alanda büyük tahribat yaşandığı ve  binaların camlarının kırıldığı görülüyor.  Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşaltıyor.






NÖBET DEĞİŞİMİ SIRASINDA

Patlamanın Çevik Kuvvet'in nöbet değişimi sırasında yaşandığı belirtiliyor. 


İKİNCİ PATLAMA SESİ DOĞALGAZDAN

İstanbul'da ilk patlamadan bir süre sonra bir patlama sesi daha duyuldu ancak bu patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı iddia ediliyor.

"METRO, VEZNECİLER DURAĞINDA DURMAYACAK" ANONSLARI YAPILIYOR

Bu arada, polise yönelik saldırının ardından metro ve metrobüs seferlerinde aksamalar yaşanırken, metroda, araçların Vezneciler durağında durmayacağı yönünde anons yapılıyor.

PARK HALİNDEKİ OTOMOBİL Mİ PATLADILDI?

İlk bilgilere göre Çevik Kuvvet aracı geçerken park halindeki bir otomobilin patlatıldığı iddia ediliyor. Patlamanın yaşandığı yer Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağında arasında bir nokta.