Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, “Değerli işadamımız ve arkadaşımız olan Osman Nuri Bakırcı Bey bugün Kaymakamlığımıza ziyarette bulundu. Yapılacak termal yatırım, istihdama yönelik yöre insanına hayırlı olacak bir iş. Bu termal yatırımın hukuki süreci devam ediyor. Bu prosedürün tamamlanması için uğraşıyoruz.

İnşallah kısa sürede bu bürokratik işlemleri bitirip temelini atacağız. İlk aşamada beş yüz kişi istihdam edilecek” dedi.

Kaymakam Sonel, Osman Bakırcı tarafından termal tesislerin yapılacağı 385 bin metrekarelik alanın mera vasfının kaldırılması çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, “İnşallah bu büyük termal yatırım tamamlanırsa içerisinde termal otel, devre mülk, sağlık tesisinin de bulunduğu devasa inşaat alanına sahip bir proje hayata geçirilecek. Ayrıca, Kız Meslek Lisesi için yeni yaptığımız okul bitmek üzere, yeni yerine taşınacak olan kız meslek lisesinin ek binası yıkılıp yerine engelli okulumuz yapılacak.1956 yılında yapılan sobalı olan ve kötü şartlarda bulunan kütüphanemiz de yıkılıp yerine yenisi inşa edilecek. Bu çalışmalara resmi prosedürler biter bitmez önümüzdeki aylarda başlanacak” diye konuştu.

Kaymakam Sonel, Seydişehirli olup Manavgat ve Alanya’da olan turizm sektöründe çalışan yatırımcı arkadaşlarımızın da Seydişehir’e termal tesis kurmak için 80 bin metrekare mera vasfı olan alanın kaldırılması için müracaatlarının aldıklarını ve hukuki sürecin onlar içinde başlatıldığını söyleyerek, burada da yüz kişiye yakın istihdam sağlanacak” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, termal dışında yöre istihdamına katkı sağlayacak 50 milyon TL’lik başka bir yatırım konusunda, girişimcilerle görüşlerin sürdüğünü ifade eden Sonel, görüşmelerin bir ay içerisinde sonuçlanacağını sözlerine ekledi.